Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

201

PRZYGOTOWANIE

1.

Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.

2.

Nie należy umieszczać urządzenia w pobliżu zasłon, pod półkami lub szafkami ani w pobliżu

czegokolwiek, co mogłoby zostać uszkodzone przez uciekającą parę.

3.

Zakładaj żaroodporne lub tkaninowe rękawice kuchenne oraz żaroodporne podkładki lub talerze do

ustawienia miski po ugotowaniu.

4.

Umieść miskę wewnątrz szybkowaru.

5.

Obróć miskę ćwierć obrotu w każdą stronę, aby dno miski lepiej przylegało do grzałki.

RYŻ

h

1.

Użyj miarki do wsypywania ryżu do miski.

2.

Nie należy wsypać więcej niż 10 filiżanek ryżu.

3.

Zastosuj skalę po lewej stronie, wewnątrz miski, na której są oznaczenia od 2 do 10

4.

Napełnij miskę wodą w ilości odpowiadającej liczbie filiżanek, wsypanego ryżu.

5.

Zamknij pokrywę.

6.

Naciśnij przycisk

h

. Podświetli się przycisk.

7.

W czasie podgrzewania produktów migają zewnętrzne segmenty wyświetlacza .

8.

Wyświetlacz będzie wyświetlać pozostały czas gotowania (13 minut) i odliczać czas.

9.

Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

10. Będzie się swiecić lampka

W

.

11. Otwórz pokrywę.

12. Podnieś miskę i ustaw na żaroodpornej podkładce lub talerzu.

13. Naciśnij przycisk

w

.

14. Przemieszaj ryż łopatką, aż wyleci cała para.

15. Niekiedy warstwa przylegająca do miski utworzy skórkę.

16. Jeśli jednak nie lubisz takiej skórki, usuń ją łopatką służącą do nakładania ryżu.

WOLNE GOTOWANIE

i

1.

Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").

2.

Zagotuj płyn (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").

3.

Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.

4.

Zamknij pokrywę.

5.

Naciśnij przycisk

i

. Podświetli się przycisk.

6.

Na wyświetlaczu wyświetli się 8 godzin i zacznie się odliczanie.

7.

Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "podtrzymywanie temperatury".

8.

Będzie się swiecić lampka

W

.

9.

Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

DUSZENIE

j

1.

Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").

2.

Zagotuj płyn (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").

3.

Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.

4.

Zamknij pokrywę.

5.

Naciśnij przycisk

i

. Podświetli się przycisk.

6.

Na wyświetlaczu wyświetli się 1 godzina i rozpocznie się odliczanie.

7.

Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

8.

Będzie się swiecić lampka

W

.

9.

Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)