Kultura bakterii jogurtu - Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

202

MIĘSO

k

1.

Natrzyj mięso olejem kuchennym.

2.

Natrzyj mięso przyprawami.

3.

Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski.

4.

Włóż mięso do miski.

5.

Zamknij pokrywę.

6.

Czas zależy od wielkości potrawy.

7.

Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz.

8.

Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minut + 10 minut na każde 100 g wołowiny.

9.

Mięso wieprzowe i drobiowe powinno być obrabiane cieplnie nie krócej jak przez 5, 10, 15, 20, 25, 30

minut.

10. Przy pomocy przycisku

]

wybierz

k

w menu .

11. Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 20 minut.

12. Przyciski h i min działają tylko wtedy, gdy miga czas na wyświetlaczu.

13. Użyj przycisku min, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (10, 15, 20, 25, 5, 10, 15, 20, 25, 30,

35, 40, 45, 50 i 55).

14. Jeśli gotowanie ma trwać 1 godzinę, naciśnij przycisk h.

15. Aby cofnąć ustawienie 1-godzinne, ponownie naciśnij przycisk h, a na wyświetlaczu czas zacznie

ponownie migać.

Jeśli przez 2 minuty nic się nie dzieje, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.

16. Po ustawieniu czasu, naciśnij przycisk

v

.

17. Wyświetlacz zacznie odliczać.

18. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

19. Będzie się swiecić lampka

W

.

20. Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

ZUPA

X

1.

Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").

2.

Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.

3.

Zamknij pokrywę.

4.

Przy pomocy przycisku

]

wybierz

X

w menu .

5.

Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 1 godzinę.

6.

Przyciski h i min działają tylko wtedy, gdy miga czas na wyświetlaczu.

7.

Użyj przycisku min, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (10, 15, 20, 25, 5, 10, 15, 20, 25, 30,

35, 40, 45, 50 i 55).

8.

Użyj przycisku h, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (1, 2, 3, 4 i 5).

9.

Aby cofnąć ustawienie 5-godzinne, ponownie naciśnij przycisk h, a na wyświetlaczu czas zacznie

ponownie migać.

Jeśli przez 2 minuty nic się nie dzieje, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.

10. W programie istnieje opcja ustawiania regulatora czasowego (patrz REGULATOR CZASOWY).

11. Naciśnij przycisk

v

.

12. Wyświetlacz zacznie odliczać.

13. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

14. Będzie się swiecić lampka

W

.

15. Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

JOGURT

g

Kultura bakterii jogurtu

Możesz użyć 5, 10, 15, 20, 25, 30 ml (2 łyżki):

Żywego jogurtu bez dodatku substancji smakowych - musi być świeży (sprawdź termin przydatności

do spożycia). Różne marki dadzą różne wyniki.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)