FAZY PRACY URZĄDZENIA - Zelmer 43Z010 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Zelmer 43Z010
Ładowanie instrukcji

7

13

Podgrzewanie.

Po zakończeniu procesu pieczenia włącza się brzęczyk, któ

-

ry sygnalizuje, że chleb może zostać wyjęty z urządzenia.

Natychmiast rozpoczęty zostaje równocześnie jednogodzin

-

ny proces podgrzewania.

14

Zakończenie faz programu.

Po zakończeniu programu wyciągnij wtyczkę przewodu przy

-

łączeniowego z gniazda sieci elektrycznej.

15

Wyjmij pojemnik do wypieku korzystając z rękawicy

kuchennej i przewróć go.

16

Jeśli chleb nie wychodzi od razu z pojemnika kilkakrot

-

nie, delikatnie wstrząśnij pojemnikiem, aż chleb wypadnie.

UWAGA: Jeśli łopatka miesząca pozostanie wewnątrz

chleba, można nieznacznie naciąć bochenek i wycią

-

gnąć łopatkę na zewnątrz.

FAZY PRACY URZĄDZENIA

FUNKCJA

1

BASIC (PODSTAWOWY)

BAKING (wypiek)

LIGHT (jasny)

MEDIUM (średni)

DARK (ciemny)

RAPID (szybki)

LOAF (bochenek)

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

DELAY TIME

(opóźnienie startu)

3:13-

13:00

3:18-

13:00

3:25-

13:00

3:13-

13:00

3:18-

13:00

3:25-

13:00

3:13-

13:00

3:18-

13:00

3:25-

13:00

2:12-

13:00

2:17-

13:00

2:24-

13:00

PREHEAT

(ogrzewanie wstępne)

KNEADING 1

(zagniatanie 1)

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

PAUSE (pauza)

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

KNEADING 2

(zagniatanie 2)

20 m

20 m

20 m

20m

20 m

20 m

20 m

20 m

20 m

20 m

20 m

20 m

RISE 1 (wzrost 1)

39 m

39 m

39 m

39 m

39 m

39 m

39 m

39 m

39 m

15 m

15 m

15 m

KNEADING 3

(zagniatanie 3)

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

10 s

RISE 2 (wzrost 2)

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s

25 m

50 s 8 m 50 s 8 m 50 s 8 m 50 s

KNEADING 4

(zagniatanie 4)

15 s

15 s

15 s

15 s

15 s

15 s

15 s

15 s

15 s

10 s

10 s

10 s

RISE 3 (wzrost3)

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

49 m

45 s

29 m

50 s

29 m

50 s

29 m

50 s

BAKE (wypiek)

48 m

53 m

60m

48 m

53 m

60 m

48 m

53 m

60 m

48 m

53 m

60 m

WARM

(utrzymywanie ciepła)

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

1 h

TOTAL TIME

(czas całkowity)

3:13

3:18

3:25

3:13

3:18

3:25

3:13

3:18

3:25

2:12

2:17

2:24

FUNKCJA

2

FRENCH (CIASTO FRANCUSKIE)

BAKING (kolor)

LIGHT (jasny)

MEDIUM (średni)

DARK (ciemny)

RAPID (szybki)

LOAF (bochenek)

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

500 g

700 g

900 g

DELAY TIME

(opóźnienie startu)

3:30-

13:00

3:32-

13:00

3:35-

13:00

3:30-

13:00

3:32-

13:00

3:35-

13:00

3:30-

13:00

3:32-

13:00

3:35-

13:00

2:30-

13:00

2:32-

13:00

2:35-

13:00

PREHEAT

(ogrzewanie wstępne)

KNEADING 1

(zagniatanie 1)

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

5 m

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 2 - Szanowni Klienci; Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Podczas wyjmowania z urządzenia pojemnika do; P L; Notes

4 Szanowni Klienci Prosimy o uważne przeczytanie niniejszej instrukcji użytko - wania. Szczególną uwagę należy poświęcić wskazówkom dotyczącym bezpieczeństwa, tak aby podczas użytkowania urządzenia zapobiec wypadkom i/lub uniknąć uszkodzenia urządzenia. Instrukcję użytkowania radzimy zachować, aby m...

Strona 3 - UWAGA: Po zakończeniu procesu pieczenia uchwyt

5 Dane techniczne Parametry techniczne podane są na tabliczce znamionowej wyrobu. Wypiekacz do chleba jest urządzeniem klasy I, wyposażo - nym w przewód przyłączeniowy z żyłą ochronną i wtyczkę ze stykiem ochronnym. Urządzenie spełnia wymagania obowiązujących norm. Urządzenie jest zgodne z wymagania...

Strona 5 - FAZY PRACY URZĄDZENIA

7 13 Podgrzewanie. Po zakończeniu procesu pieczenia włącza się brzęczyk, któ - ry sygnalizuje, że chleb może zostać wyjęty z urządzenia. Natychmiast rozpoczęty zostaje równocześnie jednogodzin - ny proces podgrzewania. 14 Zakończenie faz programu. Po zakończeniu programu wyciągnij wtyczkę przewodu p...