Strona 2 - Szanowni Klienci; Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Podczas wyjmowania z urządzenia pojemnika do; P L; Notes
4 Szanowni Klienci Prosimy o uważne przeczytanie niniejszej instrukcji użytko - wania. Szczególną uwagę należy poświęcić wskazówkom dotyczącym bezpieczeństwa, tak aby podczas użytkowania urządzenia zapobiec wypadkom i/lub uniknąć uszkodzenia urządzenia. Instrukcję użytkowania radzimy zachować, aby m...
Strona 3 - UWAGA: Po zakończeniu procesu pieczenia uchwyt
5 Dane techniczne Parametry techniczne podane są na tabliczce znamionowej wyrobu. Wypiekacz do chleba jest urządzeniem klasy I, wyposażo - nym w przewód przyłączeniowy z żyłą ochronną i wtyczkę ze stykiem ochronnym. Urządzenie spełnia wymagania obowiązujących norm. Urządzenie jest zgodne z wymagania...
Strona 5 - FAZY PRACY URZĄDZENIA
7 13 Podgrzewanie. Po zakończeniu procesu pieczenia włącza się brzęczyk, któ - ry sygnalizuje, że chleb może zostać wyjęty z urządzenia. Natychmiast rozpoczęty zostaje równocześnie jednogodzin - ny proces podgrzewania. 14 Zakończenie faz programu. Po zakończeniu programu wyciągnij wtyczkę przewodu p...
Strona 7 - Czyszczenie i konserwacja; Nie wolno zanurzać urządzenia w wodzie, ani wlewać
9 FUNKCJA 4 5 6 7 8 9 10 11 12 SW EE T (S ŁO DK IE P IE CZY W O) SU PE R R AP ID 700 g (S UP ER S ZY BK I 700 g) SU PE R R AP ID 900 g (S UP ER S ZY BK I 900 g) QU IC K (S ZY BK I) BR OW N B RE AD (P IE CZY W O C IE M NE ) DO UG H (C IA ST O) BA GE L D OU GH (C IA ST O N A B AJG LE ) JA M (D ŻE M ) ...
Strona 8 - PYTANIA I ODPOWIEDZI DOTYCZĄCE URZĄDZENIA
10 W takim przypadku napełnij pojemnik ciepłą wodą i pozo - staw na 30 minut. Następnie wyjmij łopatkę. Pojemnik pokryty jest powłoką nieprzywierającą. Nie wol - ● no używać metalowych przedmiotów, które mogłyby ją porysować. Kolor powłoki będzie się zmieniał wraz z użyt - kowaniem urządzenia. Jest ...
Strona 9 - KLASYCZNE PRZEPISY
11 KLASYCZNE PRZEPISY Urządzenie szczególnie nadaje się do stosowania gotowych mieszanek chlebowych , które dostępne są w sklepach. BIAŁY CHLEB (waga chleba ok. 900 g) CHLEB NA MAŚLANCE (waga chleba ok. 900 g) Składniki: Woda lub mleko Sól Cukier Mąka typu 500 Suche drożdże 425 ml 1 ½ łyżeczki 1 ½ ł...
Strona 10 - KIEDY DOKONAĆ KOREKTY W PRZEPISACH
12 DŻEM POMARAŃCZOWY DŻEM TRUSKAWKOWY DŻEM MALINOWY Składniki: Pomarańcze Cytryny 2:1 cukier żelujący 400 g 100 g 250 g Składniki: Truskawki, umyte i odszypułkowane Cukier żelujący 450 g 450 g Składniki: Świeże maliny, umyte Cukier żelujący 450 g 450 g Program JAM Program JAM Program: JAM DŻEM MOREL...
Strona 11 - Rozwiązania dla powyższych problemów; Nie należy do; Uwagi dotyczące przepisów
13 Problem Prawdopodobna przyczyna Rozwiązanie (opis poniżej) Chleb nie jest upieczony w środku - Zbyt duża lub zbyt mała ilość płynu. a/b/g - Zbyt duża wilgotność. h - Przepis z wilgotnymi składnikami, np. jogurtem. g Chropowata struktura chleba, lub zbyt dużo otworów w chlebie. - Zbyt duża ilość w...
Strona 12 - Należy zawsze najpierw wlać płyn, a dopiero na koń; Przepisy do zastosowania w urządzeniu do wy
14 Z tego względu w poniższych przepisach zastosowano sproszkowany koncentrat zakwasu. Jest on dostępny w 15-gramowych opakowaniach (na 1 kg mąki). Zaleca - my stosowanie się do poniższych przepisów (½, ¾ lub 1 opakowanie). Jeśli dodane zostanie mniej zakwasu niż podano w przepisie, chleb będzie się...
Strona 13 - Ekologia – zadbajmy o środowisko; Zakup części eksploatacyjnych – akcesoriów:
15 rzenia składników. Chleb jednak nie wylewa się. Łatwiej przyrumienia się część chleba znajdującą się na ze - wnątrz pojemnika, niż część pozostała w środku. Aby chleb był lżejszy, w programach SUPER-RAPID ● zalecanych do wypieku słodkiego pieczywa, można sto - sować składniki w mniejszych ilościa...