Philips HR7765 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Philips HR7765 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 60
Ładowanie instrukcji

17

Essence

SK

|

Čepeľ - tipy a varovania

Do nádoby najskôr vložte čepeľ a až potom pridajte spracovávané
suroviny.
-

Ak sekáte cibuľu, niekoľkokrát použitie funkciu pulzov, aby ste ju
neposekali na príliš jemno.

-

Pri sekaní (tvrdého) syra alebo čokolády nenechajte zariadenie
pracovať pridlho. Suroviny by sa zohriali, začali sa topiť až by sa
roztiekli.

-

Spracovanie potravín bežne tr vá 30-60 sekúnd.

Ak sa Vám jedlo prilepilo na nôž alebo vnútro nádoby:

1

Vypnite zariadenie.

2

Odmontujte veko nádoby.

3

Vareškou oddeľte z čepele a zo stien nádoby prilepené suroviny.

UK

|

Ніж - поради та попередження

Завжди встановлюйте ніж у чашу перед тим, як додавати продукти.
-

Коли ви нарізаєте цибулю, застосовуйте кілька разів імпульсний
режим, щоб цибуля не нарізалася надто дрібно.

-

Не давайте пристроєві працювати надто довго при подрібненні
сиру (твердого) або шоколаду. Складові сильно нагріваються,
починають танути та стають грудкуватими.

-

Стандартний час обробки для нарубки становить 30-60 секунд.

Якщо їжа нанизується на ніж або проникає до внутрішньої частини
посудини.

1

Вимкніть пристрій.

2

Зніміть кришку з

3

Знімайте залишки з леза та зі стінок

CS

|

Nože - tipy a upozornění

Předtím než začnete přidávat suroviny, vždy vložte čepele do mísy.
-

Pokud sekáte cibuli, použijte několikrát pulsní funkci, abyste předešli
příliš jemnému nasekání cibule.

-

Pokud sekáte například tvrdé sýr y nebo čokoládu, nenechte přístroj
běžet příliš dlouho. Suroviny se totiž sekáním nadměrně ohřejí,
začnou měknout a mohou zhrudkovatět.

-

Standardní doba zpracování pro všechny typy sekání činí 30 až 60
sekund.

Pokud by potraviny ulpěly na nožích nebo na vnitřní stěně nádoby:

1

Vypněte přístroj.

2

Sejměte víko z nádoby.

3

Potraviny odstraňte ze stěn nádoby nebo z nožů pomocí stěrky.

HU

|

Kések - tanácsok és figyelmeztetések

A késeket mindig az alapanyagok előtt helyezze a tálba.
-

Amikor hagymát aprít, használja néhányszor a pillanatfokozatot, így
elkerülheti, hogy a hagymát túl finomra vágja.

-

Sajtok, különösen kemény sajtok vagy csokoládé reszelésekor ne
működtesse túl hosszan a készüléket. Az alapanyagok
felmelegedhetnek, megolvadhatnak és ezáltal csomóssá, ragadóssá
válhatnak.

-

Az aprításhoz szükséges átlagos idő: 30-60 másodperc.

Ha az élelmiszer ráragad a késre vagy a munkatál belsejére:

1

Kapcsolja ki a készüléket.

2

Vegye le a tetőt a tálról.

3

A kenőlapát segítségével távolítsa el a vágókésre vagy a munkatál
falára tapadt alapanyagokat.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)