Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
2 8
Metalowe ostrze
Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,
miksowania, mieszania i ucierania.
Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!
C
1
Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.
C
2
Umieść uchwyt na akcesoria w misce, a
następnie zamontuj na nim ostrze.
3
Włóż składniki do misy.
B
Duże kawałki pokrój na mniejsze o wymiarach ok.
3 x 3 x 3 cm. Umieść pokr ywkę na misce.
4
Włóż popychacz do leja wsypowego.
C
5
Ustaw regulator obrotów w pozycji 2
(obroty maksymalne).
- Urządzenie działa aż do momentu
przestawienia na pozycję 0 (wyłączone).
◗
Aby zmniejszyć obroty, ustaw regulator
obrotów w pozycji 1.
Porady
◗
Gdy rozdrabniasz cebulę, używaj ustawienia
pulsacyjnego - dzięki temu unikniesz zbyt
drobnego posiekania cebuli.
◗
Uważaj, by urządzenie nie działało zbyt długo
podczas rozdrabniania sera (żółtego).
Wówczas bowiem ser rozgrzewa się za
bardzo oraz zaczyna się topić i kleić.
◗
Nie używaj ostrza do rozdrabniania bardzo
twardych składników, takich jak ziarna kawy,
gałka muszkatołowa, kurkuma czy kostki lodu.
Ostrze może się stępić.
Jeśli produkty przykleją się do ostrza lub do
ścianek miski:
1
Wyłącz urządzenie.
2
Zdejmij pokrywkę z miski.
3
Łopatką usuń rozdrobnione składniki z
ostrza i ścianek miski.
Wkładki: wkładka szatkująca i wkładka
ścierająca
Nigdy nie próbuj rozdrabniać wkładkami takich
twardych produktów, jak kostki lodu.
Krawędzie wkładek są bardzo ostre. Nie dotykaj
ich!
C
1
Umieść w uchwycie żądaną wkładkę.
C
2
Umieść uchwyt wkładki w uchwycie na
akcesoria, który znajduje się w misce.
3
Załóż pokrywkę na miskę.
4
Włóż składniki do leja wsypowego.
B
Pokrój duże składniki na kawałki mieszczące się w
leju wsypowym.
1
2
CLICK
Spis treści
- 6 P O L S K I; Wstęp
- 8 Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- 10 Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- 11 przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 12 Załóż przekładnię na część silnikową.
- 13 Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- 14 Mycie; Szybkie mycie blendera
- 15 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- 16 Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- 17 Ilości składników i czas obróbki.
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- 21 być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- 22 Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- 24 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)