Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
3 1
1
Wyłącz urządzenie i wyjmij wtyczkę z
gniazdka ściennego.
2
Zdejmij pokrywkę.
Nigdy nie zdejmuj pokr ywki, gdy urządzenie
jeszcze działa.
3
Usuń składniki ze ścianek blendera za
pomocą łopatki.
Nie zbliżaj łopatki do krawędzi tnących ostrzy -
zachowaj około 2 cm odległości.
B
Jeśli nie satysfakcjonuje cię efekt, wyłącz
urządzenie i włączaj go ponownie kilkakrotnie,
ustawiając regulator obrotów w pozycji
impulsowej. Lepsze rezultaty można także
osiągnąć, mieszając składniki łopatką (ale
wówczas blender musi być wyłączony!) lub
odlewając z dzbanka część składników, by
przetworzyć mniejszą ich ilość.
B
Niektóre składniki łatwiej jest obrabiać, jeśli
dodasz do nich trochę płynu, na przykład soku z
cytr yny podczas obróbki owoców.
Maszynka do mięsa
Maszynkę do mięsa można wykorzystywać do
mielenia mięsa i robienia kiełbas.
Maszynka do mięsa działa tylko wtedy, gdy dzban
blendera nie jest założony na część silnikową i gdy
zatyczka została wkręcona na nią w taki sposób,
że kropka na zatyczce znajduje się naprzeciwko
kropki na części silnikowej.
C
1
Załóż przekładnię na część silnikową.
Gdy poprawnie zainstalujesz przekładnię, usłyszysz
kliknięcie.
C
2
Do części tnącej maszynki włóż ślimak, od
strony końcówki z tworzywa sztucznego.
C
3
Umieść nożyk na ślimaku. Krawędzie tnące
powinny być skierowane do przodu.
C
4
Umieść na ślimaku sitko z mniejszymi lub
większymi otworami - zależnie od
wymaganej konsystencji potrawy.
Sprawdź, czy w nacięcie na sitku wsunięty jest
występ głowicy maszynki.
C
5
Zamontuj pierścień na maszynce;
przekręcaj go w kierunku wskazanym
przez strzałkę aż do chwili, gdy będzie
odpowiednio zamocowany.
Spis treści
- 6 P O L S K I; Wstęp
- 8 Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- 10 Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- 11 przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 12 Załóż przekładnię na część silnikową.
- 13 Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- 14 Mycie; Szybkie mycie blendera
- 15 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- 16 Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- 17 Ilości składników i czas obróbki.
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- 21 być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- 22 Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- 24 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)