Ilości składników i czas obróbki. - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

3 6

Zastosowanie

Sałatki, surówki

Sałatki, surówki

Naleśniki,
gofr y

Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki

Deser y,
polewy

Postępowanie

Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się w leju.
Wypełnij nimi cały lej i ucieraj
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.

Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.

Do dzbana blendera najpierw
wlej mleko, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj całość
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.

Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.

Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła

Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów

h

/ 2

g

/ 2

D

/ 2

P

/ 2

D

/ 2

Maksy
malna
ilość

500 g

500 g

750
ml

100g

300g

Składniki i
rezultaty
obróbki

Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie

Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y

Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie

Bułka tar ta -
rozdrabnianie

Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie

Ilości składników i czas obróbki.

Zastosowanie

Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki

Sosy, pizza,
zapiekanki,
fondue

Przystrajanie
dań, sosy,
wypieki,
puddingi, musy.

Puree, zupy

Potrawy dla
dzieci i
niemowląt.

Sałatki,
przystrajanie
dań

Chleb

Postępowanie

Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.

Potnij ser na kawałki, które
zmieszczą się do leja
wsypowego. Przyciśnij
delikatnie popychaczem.

Użyj twardej czekolady bez
dodatków. Połam czekoladę na
dwucentymetrowe kawałki.

Użyj gotowanego groszku lub
fasoli. W razie potrzeby, dodaj
nieco płynu, aby poprawić
konsystencję masy.

Aby uzyskać gęste puree dodaj
niewielką ilość płynu. Aby
uzyskać delikatne puree,
dodawaj płynu, aż masa będzie
zupełnie gładka.

Włóż ogórek do leja
wsypowego i delikatnie
przyciśnij.

Wymieszaj ciepłą wodę z
drożdżami i cukrem. Dodaj
mąkę, olej i sól. Wyrabiaj ciasto
przez ok. 90 sekund. Odstaw
do wyrośnięcia na 30 minut.

Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów

P

/ 2

h

/ 2

P

/ 2

P D

/

2

P D

/

2

g

/ 1

{

/ 2

Maksy
malna
ilość

200g

200 g

200g

250g

500 g

2
ogórki

500 g
mąki

Składniki i
rezultaty
obróbki

Ser
(parmezan) -
rozdrabnianie

Ser (gouda) -
ścieranie

Czekolada -
rozdrabnianie

Gotowany
groszek, fasola
- ucieranie

Gotowane
warzywa i
mięso -
ucieranie

Ogórek-
krojenie w
plastr y

Ciasto (na
chleb) -
wyrabianie

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)