Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
3 6
Zastosowanie
Sałatki, surówki
Sałatki, surówki
Naleśniki,
gofr y
Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki
Deser y,
polewy
Postępowanie
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się w leju.
Wypełnij nimi cały lej i ucieraj
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Do dzbana blendera najpierw
wlej mleko, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj całość
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.
Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.
Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
h
/ 2
g
/ 2
D
/ 2
P
/ 2
D
/ 2
Maksy
malna
ilość
500 g
500 g
750
ml
100g
300g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie
Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y
Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie
Bułka tar ta -
rozdrabnianie
Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie
Ilości składników i czas obróbki.
Zastosowanie
Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki
Sosy, pizza,
zapiekanki,
fondue
Przystrajanie
dań, sosy,
wypieki,
puddingi, musy.
Puree, zupy
Potrawy dla
dzieci i
niemowląt.
Sałatki,
przystrajanie
dań
Chleb
Postępowanie
Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.
Potnij ser na kawałki, które
zmieszczą się do leja
wsypowego. Przyciśnij
delikatnie popychaczem.
Użyj twardej czekolady bez
dodatków. Połam czekoladę na
dwucentymetrowe kawałki.
Użyj gotowanego groszku lub
fasoli. W razie potrzeby, dodaj
nieco płynu, aby poprawić
konsystencję masy.
Aby uzyskać gęste puree dodaj
niewielką ilość płynu. Aby
uzyskać delikatne puree,
dodawaj płynu, aż masa będzie
zupełnie gładka.
Włóż ogórek do leja
wsypowego i delikatnie
przyciśnij.
Wymieszaj ciepłą wodę z
drożdżami i cukrem. Dodaj
mąkę, olej i sól. Wyrabiaj ciasto
przez ok. 90 sekund. Odstaw
do wyrośnięcia na 30 minut.
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
P
/ 2
h
/ 2
P
/ 2
P D
/
2
P D
/
2
g
/ 1
{
/ 2
Maksy
malna
ilość
200g
200 g
200g
250g
500 g
2
ogórki
500 g
mąki
Składniki i
rezultaty
obróbki
Ser
(parmezan) -
rozdrabnianie
Ser (gouda) -
ścieranie
Czekolada -
rozdrabnianie
Gotowany
groszek, fasola
- ucieranie
Gotowane
warzywa i
mięso -
ucieranie
Ogórek-
krojenie w
plastr y
Ciasto (na
chleb) -
wyrabianie
Spis treści
- 6 P O L S K I; Wstęp
- 8 Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- 10 Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- 11 przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 12 Załóż przekładnię na część silnikową.
- 13 Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- 14 Mycie; Szybkie mycie blendera
- 15 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- 16 Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- 17 Ilości składników i czas obróbki.
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- 21 być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- 22 Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- 24 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)