Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
3 2
C
6
Na górnej części maszynki umieść tacę.
Mielenie mięsa
1
Potnij mięso na paski o długości 10 cm i
grubości 2 cm.
2
Usuń możliwie wszystkie kości, kawałki
chrząstek i ścięgna.
Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
C
3
Ustaw regulator obrotów w pozycji 2
(obroty maksymalne).
C
4
Włóż mięso do tacy. Stopniowe wsuwanie
mięsa do maszynki wykonuj używając
popychacza.
◗
Możesz zemleć 1,3 kg mięsa na minutę.
Jeśli chcesz zemleć mięso wieprzowe, używaj
mięsa chudego, bez tłuszczu i ścięgien.
◗
Aby zemleć mięso na befsztyk tatarski -
dwukrotnie zmiel mięso używając sitka z
mniejszymi otworami
Przygotowywanie kiełbas
1
Zmiel mięso.
2
Po zmieleniu mięsa wyjmij wtyczkę z
gniazdka ściennego i odkręć pierścień.
3
Wyjmij sitko z mniejszymi otworami
4
Wyjmij nożyk.
◗
Jeśli chcesz robić kiełbasę, pozostaw ślimak w
maszynce.
C
5
Umieść separator w maszynce.
C
6
Załóż na maszynkę nasadkę masarską i
dokręć pierścień.
Urządzenie jest teraz gotowe do robienia kiełbas.
Porady
- Osłonkę (jelito) na kiełbasy włóż na 10 minut
do ciepłej wody. Następnie nasuń mokrą
osłonkę (jelito) na lejek nasadki masarskiej.
Wepchnij (przyprawione) mielone mięso do
maszynki.
- Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
zwilż je wodą.
- Aby zrobić kiełbaski, ustaw regulator obrotów
w pozycji 1.
Spis treści
- 6 P O L S K I; Wstęp
- 8 Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- 10 Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- 11 przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 12 Załóż przekładnię na część silnikową.
- 13 Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- 14 Mycie; Szybkie mycie blendera
- 15 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- 16 Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- 17 Ilości składników i czas obróbki.
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- 21 być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- 22 Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- 24 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)