Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 3

przez około 10 minut. Dodaj sól, pieprz i cukier do
smaku. Zostaw sos do ostygnięcia.

B

Rozgrzej piekarnik do 250

c

C.

B

Na powierzchni posypanej uprzednio mąką
rozwałkuj ciasto na dwa okrągłe placki. Ułóż je na
natłuszczonej br ytfannie. Polej sosem. Zostaw
wolne miejsce na brzegach pizzy. Ułóż dowolne
dodatki, zetrzyj trochę sera i pokrop oliwą.

B

Włóż do piecyka i piecz przez 12-15 minut.

Placki warzywno-ziemniaczane

Składniki:
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 1 łyżka stołowa mąki
- 1 łyżeczka kolendr y
- sól i pieprz
- 2 duże ziemniaki (około 300 g)
- 100 g marchwi
- 150 g selera
- 50 g ziaren słonecznika lub 2 łyżki stołowe

otrąb

- olej do smażenia

B

Przy użyciu metalowego ostrza wymieszaj jajko,
mleko, mąkę, kolendrę, a także sól i pieprz.

B

Obrane ziemniaki, oskrobaną marchew i umyty
seler rozdrobnij za pomocą nakładki ścierającej, a
następnie dodaj do jajka rozmieszanego z
mlekiem i przyprawami. Wymieszaj razem w
misce warzywa, mleko z jajkiem oraz nasiona
słonecznika lub otręby.

B

Rozgrzej olej na patelni i usmaż 8 placków po
obu stronach na złotobrązowy kolor. Odsącz z
tłuszczu na papierowym ręczniku.

B

Czas smażenia: 3-4 minuty.

Chleb (biały)

Składniki:
- 500 g mąki chlebowej
- 15 g miękkiego masła lub margar yny
- 25 g świeżych lub 20 g suszonych drożdży
- 260 ml wody
- 10 g soli
- 10 g cukru

B

Zamontuj mieszak w misce. Wsyp do miski mąkę,
dodaj sól, margar ynę lub masło. Dodaj świeże lub
suszone drożdże oraz wodę. Przykr yj miskę
pokr ywką i obróć ją w kierunku wskazywanym
przez strzałkę, aż usłyszysz kliknięcie. Ustaw
regulator obrotów w pozycji 2 (obroty
maksymalne) i mieszaj ciasto (maksymalny czas
wyrabiania znajdziesz w tabeli "Ilości składników i
czasy przygotowania").

B

Przełóż ciasto do większej miski, przykr yj wilgotną
ścierką i na 20 minut pozostaw w ciepłym miejscu
do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ugnieć ciasto, a
następnie uformuj z niego kulę.

B

Ponownie włóż ciasto do miski, przykr yj wilgotną
ścierką i pozwól wyrosnąć przez kolejne 20 minut.
Ugnieć je ponownie i zroluj.

B

Włóż ciasto do natłuszczonej br ytfanny i pozwól
rosnąć przez następne 45 minut. Piecz chleb,
ustawiając br ytfannę w dolnej części nagrzanego
piekarnika.

B

Chleb wypiekaj w temperaturze 225

c

C. w dolnej

części nagrzanego piekarnika przez około 35 minut.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)