Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
3 0
◗
Wszystkie składniki przeznaczone do
przyrządzania majonezu powinny mieć
temperaturę pokojową.
◗
Olej można dodawać przez mały otwór na
spodzie popychacza.
◗
Jeśli zamierzasz ubijać śmietanę, śmietana musi
być wyjęta prosto z lodówki. Należy
przestrzegać czasu obróbki podanego w
tabeli. Nie należy ubijać śmietany zbyt długo.
◗
Aby mieć większą kontrolę nad procesem,
używaj ustawienia impulsowego.
Mikser
Blender jest przeznaczony do:
- Mieszania płynów, na przykład produktów
mlecznych, sosów, soków owocowych, zup,
mieszanych napojów, herbat i koktajli.
- Mieszania miękkich składników, np. do
przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- Ucierania gotowanych składników, np. do
przygotowywania potraw dla niemowląt.
C
1
Zdejmij zatyczkę w celu dołączenia dzbana
blendera.
C
2
Zamontuj blender na części silnikowej;
przekręcaj go w kierunku wskazanym
przez strzałkę aż do chwili, gdy będzie
mocno przytwierdzony. Uchwyt musi być
skierowany w lewą stronę.
Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na uchwyt
blendera.
1
2
1
2
3
Włóż składniki do dzbana blendera.
C
4
Zamknij pokrywkę.
C
5
Ustaw regulator obrotów w pozycji 2
(obroty maksymalne). Urządzenie działa
przy tych obrotach aż do momentu
wyłączenia go przez ustawienie regulatora
obrotów w pozycji 0.
Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.
Porady
C
◗
Wlewaj płynne składniki do dzbanka przez
otwór w pokrywce.
◗
Im dłużej urządzenie działa, tym drobniej będą
zmiksowane składniki.
◗
Przed wrzuceniem składników do blendera
duże kawałki należy pociąć na mniejsze. Jeśli
chcesz przygotować większą ilość potrawy lub
napoju, lepiej jest podzielić je na mniejsze
porcje, niż przetwarzać na raz w całości
zapełniając dzbanek.
◗
Twarde składniki, na przykład ziarna soi, z
których chcesz przygotować mleczko sojowe,
należy przed obróbką namoczyć w wodzie.
C
◗
Aby pokruszyć kostki lodu, należy wrzucić je
do dzbanka, przykryć pokrywką i użyć
ustawienia pulsacyjnego.
Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
Spis treści
- 6 P O L S K I; Wstęp
- 8 Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- 10 Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- 11 przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 12 Załóż przekładnię na część silnikową.
- 13 Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- 14 Mycie; Szybkie mycie blendera
- 15 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- 16 Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- 17 Ilości składników i czas obróbki.
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- 21 być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- 22 Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- 24 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)