przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera: - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Philips HR7755 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

3 0

Wszystkie składniki przeznaczone do
przyrządzania majonezu powinny mieć
temperaturę pokojową.

Olej można dodawać przez mały otwór na
spodzie popychacza.

Jeśli zamierzasz ubijać śmietanę, śmietana musi
być wyjęta prosto z lodówki. Należy
przestrzegać czasu obróbki podanego w
tabeli. Nie należy ubijać śmietany zbyt długo.

Aby mieć większą kontrolę nad procesem,
używaj ustawienia impulsowego.

Mikser

Blender jest przeznaczony do:
- Mieszania płynów, na przykład produktów

mlecznych, sosów, soków owocowych, zup,
mieszanych napojów, herbat i koktajli.

- Mieszania miękkich składników, np. do

przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.

- Ucierania gotowanych składników, np. do

przygotowywania potraw dla niemowląt.

C

1

Zdejmij zatyczkę w celu dołączenia dzbana
blendera.

C

2

Zamontuj blender na części silnikowej;
przekręcaj go w kierunku wskazanym
przez strzałkę aż do chwili, gdy będzie
mocno przytwierdzony. Uchwyt musi być
skierowany w lewą stronę.

Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na uchwyt
blendera.

1

2

1

2

3

Włóż składniki do dzbana blendera.

C

4

Zamknij pokrywkę.

C

5

Ustaw regulator obrotów w pozycji 2
(obroty maksymalne). Urządzenie działa
przy tych obrotach aż do momentu
wyłączenia go przez ustawienie regulatora
obrotów w pozycji 0.

Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.

Porady

C

Wlewaj płynne składniki do dzbanka przez
otwór w pokrywce.

Im dłużej urządzenie działa, tym drobniej będą
zmiksowane składniki.

Przed wrzuceniem składników do blendera
duże kawałki należy pociąć na mniejsze. Jeśli
chcesz przygotować większą ilość potrawy lub
napoju, lepiej jest podzielić je na mniejsze
porcje, niż przetwarzać na raz w całości
zapełniając dzbanek.

Twarde składniki, na przykład ziarna soi, z
których chcesz przygotować mleczko sojowe,
należy przed obróbką namoczyć w wodzie.

C

Aby pokruszyć kostki lodu, należy wrzucić je
do dzbanka, przykryć pokrywką i użyć
ustawienia pulsacyjnego.

Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)