EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu; Pieczenie z termoobiegiem - Electrolux EOA5220AOV - Instrukcja obsługi - Strona 73

Electrolux EOA5220AOV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 80
Ładowanie instrukcji

14. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

14.1 Informacje o produkcie i karta produktu

Nazwa dostawcy

Electrolux

Dane identyfikacyjne modelu

EOA5220AOR 949496915

EOA5220AOV 949496914

Wskaźnik efektywności energetycznej

95.3

Klasa sprawności energetycznej

A

Zużycie energii przy standardowym obciążeniu, tryb konwencjonal‐

ny

0.95kWh/cykl

Zużycie energii przy standardowym obciążeniu, tryb wymuszonej

wentylacji

0.81kWh/cykl

Liczba komór

1

Źródła ciepła

Elektryczność

Pojemność

72l

Rodzaj piekarnika

Piekarnik do zabudowy

Masa

EOA5220AOR

30.2kg

EOA5220AOV

30.2kg

IEC/EN 60350-1 - Elektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego - Część 1: Gamy, piekarniki, piekarniki

parowe i grille – Metody pomiaru wydajności.

14.2 Oszczędzanie energii

Urządzenie wyposażono w funkcje

umożliwiające oszczędzanie energii

podczas codziennego pieczenia.

Upewnij się, że drzwi urządzenia są

zamknięte podczas jego pracy. Nie otwieraj

zbyt często drzwi podczas pieczenia. Dbać,

aby uszczelka drzwi była czysta i prawidłowo

umieszczona.
Korzystanie z metalowych naczyń pozwala

oszczędzać energię.
Gdy nie jest to konieczne, nie należy

wstępnie nagrzewać urządzenia przed

rozpoczęciem pieczenia.
Przygotowując kilka potraw, należy w miarę

możliwości skracać przerwy między ich

pieczeniem.

Pieczenie z termoobiegiem

Jeśli to możliwe, w celu oszczędzania energii

należy korzystać z funkcji termoobiegu.
Ciepło resztkowe

Gdy pieczenie przekracza 30 min, należy

zmniejszyć temperaturę urządzenia do

minimum na 3-10 min przed zakończeniem

pieczenia. Dzięki ciepłu resztkowemu

wewnątrz urządzenia potrawy będą się nadal

piec.
Używać ciepła resztkowego do podgrzewania

innych potraw.
Podtrzymywanie temperatury potraw

Wybrać najniższe możliwe ustawienie

temperatury, aby wykorzystać ciepło

resztkowe i podtrzymać temperaturę potrawy.
Termoobieg wilgotny

Funkcja zapewnia oszczędność energii

podczas pieczenia.

234 POLSKI

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)