Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia - Electrolux EOA5220AOV - Instrukcja obsługi - Strona 61

Electrolux EOA5220AOV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 80
Ładowanie instrukcji

5.1 Przed pierwszym użyciem

Podczas nagrzewania z piekarnika może wydobywać się nieprzyjemny zapach i dym. Należy

zapewnić odpowiednią wentylację w pomieszczeniu.

Krok 1

Krok 2

Wyczyść piekarnik

Nagrzać wstępnie pusty piekarnik

1. Wyjąć z piekarnika wszystkie akcesoria i prowadni‐

ce blach.

2. Piekarnik i akcesoria należy czyścić wyłącznie

ściereczką z mikrofibry, używając ciepłej wody
z łagodnym detergentem.

1. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:

.

Czas: 1 godz.

2. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:

.

Czas: 15 min

3. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:

.

Czas: 15 min

Wyłączyć piekarnik i zaczekać, aż ostygnie. Umieścić akcesoria i wyjmowane prowadnice blach w piekarniku.

6. CODZIENNE UŻYTKOWANIE

OSTRZEŻENIE!

Patrz rozdział dotyczący

bezpieczeństwa.

6.1 Jak ustawić: Funkcja pieczenia

Krok 1

Obrócić pokrętło wyboru funkcji piecze‐

nia w celu wybrania funkcji pieczenia.

Krok 2

Obrócić pokrętło sterujące, aby wybrać

temperaturę.

Krok 3

Po zakończeniu pieczenia obrócić po‐

krętła w położenie wyłączenia, aby wy‐

łączyć piekarnik.

6.2 Funkcje pieczenia

Funkcja pie‐

czenia

Zastosowanie

Położenie wyłą‐

czenia

Piekarnik jest wyłączony.

Funkcja pie‐

czenia

Zastosowanie

Oświetlenie pie‐

karnika

Do włączania oświetlenia.

Termoobieg

Do jednoczesnego pieczenia na

trzech poziomach i do suszenia

żywności.

Ustaw temperaturę o 20-40°C

niższą od temperatury dla funkcji

Górna/dolna grzałka.

Termoobieg wil‐

gotny

Funkcja zapewnia oszczędność

energii podczas pieczenia. Pod‐

czas używania tej funkcji tempe‐

ratura w komorze może się róż‐

nić od temperatury ustawionej.

Może nastąpić zmniejszenie mo‐

cy grzania. Więcej informacji

można znaleźć w rozdziale „Co‐

dzienne użytkowanie”, Uwagi

dotyczące funkcji: Termoobieg

wilgotny.

Grzałka dolna

Do pieczenia ciast o chrupiącym

spodzie oraz do pasteryzowania

żywności.

222 POLSKI

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)