Electrolux EOA5220AOV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
5.1 Przed pierwszym użyciem
Podczas nagrzewania z piekarnika może wydobywać się nieprzyjemny zapach i dym. Należy
zapewnić odpowiednią wentylację w pomieszczeniu.
Krok 1
Krok 2
Wyczyść piekarnik
Nagrzać wstępnie pusty piekarnik
1. Wyjąć z piekarnika wszystkie akcesoria i prowadni‐
ce blach.
2. Piekarnik i akcesoria należy czyścić wyłącznie
ściereczką z mikrofibry, używając ciepłej wody
z łagodnym detergentem.
1. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:
.
Czas: 1 godz.
2. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:
.
Czas: 15 min
3. Ustawić maksymalną temperaturę dla funkcji:
.
Czas: 15 min
Wyłączyć piekarnik i zaczekać, aż ostygnie. Umieścić akcesoria i wyjmowane prowadnice blach w piekarniku.
6. CODZIENNE UŻYTKOWANIE
OSTRZEŻENIE!
Patrz rozdział dotyczący
bezpieczeństwa.
6.1 Jak ustawić: Funkcja pieczenia
Krok 1
Obrócić pokrętło wyboru funkcji piecze‐
nia w celu wybrania funkcji pieczenia.
Krok 2
Obrócić pokrętło sterujące, aby wybrać
temperaturę.
Krok 3
Po zakończeniu pieczenia obrócić po‐
krętła w położenie wyłączenia, aby wy‐
łączyć piekarnik.
6.2 Funkcje pieczenia
Funkcja pie‐
czenia
Zastosowanie
Położenie wyłą‐
czenia
Piekarnik jest wyłączony.
Funkcja pie‐
czenia
Zastosowanie
Oświetlenie pie‐
karnika
Do włączania oświetlenia.
Termoobieg
Do jednoczesnego pieczenia na
trzech poziomach i do suszenia
żywności.
Ustaw temperaturę o 20-40°C
niższą od temperatury dla funkcji
Górna/dolna grzałka.
Termoobieg wil‐
gotny
Funkcja zapewnia oszczędność
energii podczas pieczenia. Pod‐
czas używania tej funkcji tempe‐
ratura w komorze może się róż‐
nić od temperatury ustawionej.
Może nastąpić zmniejszenie mo‐
cy grzania. Więcej informacji
można znaleźć w rozdziale „Co‐
dzienne użytkowanie”, Uwagi
dotyczące funkcji: Termoobieg
wilgotny.
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast o chrupiącym
spodzie oraz do pasteryzowania
żywności.
222 POLSKI
Spis treści
- 53 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 55 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 56 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 60 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 61 Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia
- 62 Termoobieg wilgotny; A. Okienko ustawień zegara
- 63 pieczenia; KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 64 Używanie prowadnic; Wentylator chłodzący
- 65 WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Gotowanie mięsa i ryb; Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- 67 Informacja dla instytucji wykonujących testy
- 68 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 69 Prowadnice blach / panele
- 72 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 73 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu; Pieczenie z termoobiegiem
- 74 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)