Electrolux EOA5220AOV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
10.2 Vlažno pečenje - preporučeni dodaci
Koristite tamne i nereflektirajuće posude i spremnike. Imaju bolju apsorpciju topline od svjetle
boje i reflektirajućeg posuđa.
Tava za pizzu
Posuda za pečenje
Ramekin posude
Kalup za flan
Tamni, nereflektirajući
Promjer 28 cm
Tamni, nereflektirajući
Promjer 26 cm
Keramika
Promjer 8 cm, visi‐
na 5 cm
Tamni, nereflektirajući
Promjer 28 cm
10.3 Vlažno pečenje
Za najbolje rezultate slijedite preporuke
navedene u tablici ispod.
(°C)
(min)
Slatke rolade, 12 ko‐
mada
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
175
3
40 - 50
Rolade, 9 komada
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
180
2
35 - 45
Pizza, smrznuta, 0,35
kg
rešetka za pečenje
180
2
45 - 55
Švicarska rolada
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
170
2
30 - 40
Brownie
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
170
2
45 - 50
Sufle, 6 komada
keramički kalupi na rešetki za
pečenje
190
3
45 - 55
Biskvitna podloga za
flan
podloga za flan na rešetki za
pečenje
180
2
35 - 45
Biskvitna torta Victo‐
ria
posuda za pečenje na rešetki
za pečenje
170
2
35 - 50
Poširana riba, 0,3 kg
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
180
2
35 - 45
Cijela riba, 0,2 kg
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
180
3
25 - 35
Riblji filet, 0,3 kg
pizza na rešetki za pečenje
170
3
30 - 40
Poširano meso, 0,25
kg
pekač za pecivo ili plitica s cje‐
dilom
180
3
35 - 45
HRVATSKI 57
Spis treści
- 53 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 55 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 56 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 60 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 61 Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia
- 62 Termoobieg wilgotny; A. Okienko ustawień zegara
- 63 pieczenia; KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 64 Używanie prowadnic; Wentylator chłodzący
- 65 WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Gotowanie mięsa i ryb; Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- 67 Informacja dla instytucji wykonujących testy
- 68 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 69 Prowadnice blach / panele
- 72 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 73 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu; Pieczenie z termoobiegiem
- 74 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)