SMAŻENIE; Wskazówki - Russell Hobbs 28270-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 28270-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

99

MONTAŻ

Panel sterowania można zdejmować przy serwowaniu potraw lub czyszczeniu urządzenia.

Aby założyć

:

Przy wyjętej wtyczce z gniazdka sieciowego, wsunąć panel kontrolny do przedniej części garnka (rys. A).

Aby zdjąć

:

Wyjąć wtyczkę z gniazdka sieciowego, a następnie wysunąć panel sterowania z garnka.

JEDNOSTKI TEMPERATURY

Aby przełączać pomiędzy °F i °C, należy przytrzymać przycisk temperatury przez 3 sekundy.

TECHNIKI PRZYGOTOWYWANIA ŻYWNOŚCI

Smażenie:

Używaj multicookera do smażenia, opiekania i obsmażania.

Pieczenie:

Idealny do pieczeni przy użyciu dołączonego stojaka do pieczenia.

Sous Vide:

Sous-vide jest techniką gotowania żywności wewnątrz zamkniętego woreczka w łaźni wodnej w dokładnie regulowanej temperaturze. Dzięki

ochronnemu opakowaniu żywność zachowuje naturalne soki i smak, które zostałyby utracone podczas tradycyjnego gotowania.

Wolne gotowanie:

Idealne do potrawek, zup, gulaszu oraz kombinacji mięs i warzyw.

Para:

Warzywa, ryby itp. gotowane na parze przy użyciu dołączonego stojaka do gotowania na parze.

Ryż:

Automatycznie przygotowuje doskonały ryż.

Gotowanie:

Użyj do gotowania składników, zup, gotowania makaronu itp.

Utrzymywanie ciepła:

Umożliwia utrzymywanie ugotowanych potraw w cieple przed podaniem.

SMAŻENIE

1.

Podłącz urządzenie. Główny wyświetlacz sterownika miga „----”. Oznacza to, że grzałka jest wyłączona i urządzenie jest gotowe do
zaprogramowania.

2.

Naciśnij przycisk

Smażenie

.

3. Wyświetlacz będzie migał i pokazywał domyślny czas 30 minut.

4. Aby dostosować czas przyrządzania, użyj przycisków

u

i

d

. Maksymalny czas przyrządzania wynosi 1 godzinę.

5. Nacisnąć przycisk

I/O

. Wyświetlacz przestanie migać, a garnek zacznie się nagrzewać.

6. Gdy temperatura urządzenia osiągnie ok. 220°C, rozpocznie się odliczanie czasu.

7.

Dodaj masło, olej itp. do garnka i używaj go w taki sam sposób, jak patelni.

8. Po zakończeniu naciśnij przycisk

I/O

.

9. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest w użyciu i pozwól urządzeniu całkowicie ostygnąć zanim je oczyścisz i odstawisz.

Podczas korzystania z funkcji smażenia nie używaj pokrywy.

PIECZENIE

1.

Umieść stojak do pieczenia w garnku i dodaj składniki (rys. B).

2.

Podłącz urządzenie. Główny wyświetlacz sterownika miga „----”. Oznacza to, że grzałka jest wyłączona i urządzenie jest gotowe do
zaprogramowania.

3. Naciśnij przycisk

Pieczenie

.

4. Wyświetlacz ustawi się na domyślną temperaturę 204°C. Aby zmienić temperaturę, użyj przycisków

u

i

d

. Zakres wynosi od ok. 65 do 215°C.

5. Następnie naciśnij przycisk

Czas

. Domyślny czas pieczenia wynosi 1 godzinę i 30 minut. Aby dostosować czas pieczenia, należy użyć przycisków

u

i

d

. Maksymalny czas pieczenia wynosi 20 godzin.

6. Po ustawieniu temperatury i czasu, należy nacisnąć przycisk

I/O

. Wyświetlacz przestanie migać i rozpocznie się pieczenie.

Gdy czas gotowania upłynie, urządzenie wygeneruje trzy sygnały dźwiękowe i automatycznie się przełączy w ustawienie podtrzymywania

temperatury. Wyświetlacz zacznie migać i zacznie odliczać w górę od zera (00:00) do 4 godzin (04:00).

Po upływie 4 godzin na ustawieniu podtrzymywania temperatury urządzenie przestanie grzać i zostanie wyświetlone domyślne “----”.

Uwaga

: Nie trzymaj żywności na ustawieniu podtrzymywania temperatury dłużej niż 4 godziny.

7.

Odłączaj urządzenie, gdy nie jest w użyciu i pozwól urządzeniu całkowicie ostygnąć zanim je oczyścisz i odstawisz.

Wskazówki

Przybliżona maksymalna pojemność pieczenia to 1,8-2,2 kg kurczaka lub 1,3-1,8 kg pieczeni.

Jeśli chcesz uzyskać głębszy smak przyrumienionego mięsa, przed pieczeniem użyj funkcji Smażenie, aby mięso przyrumienić.

Piecz zawsze z nałożoną pokrywą. Aby zapewnić równomierne pieczenie i zapobiec ucieczce ciepła, należy pokrywę otwierać jak najrzadziej.

Użycie termometru do mięsa może znacznie poprawić pieczenie i dać dokładniejszy wynik końcowy.

SOUS VIDE

Do gotowania techniką Sous Vide będzie potrzebny woreczek lub inne opakowanie ochronne, w którym są umieszczane składniki, jest wyciągane z niego

powietrze i szczelnie zamykane.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

UA

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)