Russell Hobbs 28270-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
98
Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed
użyciem.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby ( w tym dzieci) o ograniczonej zdolności
fizycznej, czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że
odbywa się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez osoby
odpowiadające za ich bezpieczeństwo. Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być wymieniony przez producenta, jego serwis
techniczny lub specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
b
Nie należy używać tego urządzenia w pobliżu wanny, prysznica, umywalki lub innych naczyń
zawierających wodę.
¬
Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.
Przed umyciem garnka należy zdjąć panel sterowania. Przed ponownym użyciem urządzenia garnek należy
dokładnie wysuszyć.
•
Ze wszystkich stron urządzenia należy pozostawić, co najmniej 50mm wolnej przestrzeni.
•
Przy przenoszeniu urządzenia z gorącym jedzeniem, wodą lub innymi gorącymi płynami należy bardzo uważać.
•
Do zdejmowania pokrywy zakładaj rękawice kuchenne lub stosuj podobne zabezpieczenia. Podczas zdejmowania pokrywy uważaj na
wydobywającą się parą wodną.
•
Nie przykrywaj urządzenia i niczego na nim nie stawiaj.
•
Jeśli urządzenie nie jest używane, przed przestawieniem w inne miejsce i przed czyszczeniem, wyjmij wtyczkę zasilania.
•
Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej instrukcji.
•
Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
•
Nie stawiaj garnka na powierzchniach narażonych na uszkodzenie przez temperaturę. Zawsze stawiaj garnek na podstawce lub macie żaroodpornej.
•
Podstawa garnka ma chropowatą powierzchnię i na powierzchniach delikatnych lub polerowanych może pozostawiać rysy lub inne ślady. Dla
ochrony powierzchni tego rodzaju zawsze stawiaj garnek na ochronnej podkładce.
TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
CZĘŚCI
1.
Szklana pokrywa
2.
Garnek
3. Uchwyty
4. Panel sterowania
5. Stojak do gotowania na parze
6. Stojak do pieczenia
PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Usuń opakowanie i etykiety. Myj części w ciepłej wodzie z mydłem, dobrze wypłucz, niech obciekną i osusz na powietrzu.
STEROWANIE
W poniższej tabeli znajduje się krótki opis funkcji panelu sterowania.
Utrzymywanie ciepła
Wybiera tryb utrzymywania ciepła.
Pieczenie
Wybiera tryb pieczenia.
Para
Wybiera tryb gotowania na parze.
Sous Vide
Wybiera tryb gotowania próżniowego.
Ryż
Wybiera tryb gotowania ryżu.
Temperatura
Służy do regulowania wysokości temperatury.
Gotowanie
Wybiera tryb gotowania.
Czas
Służy do ustawiania czasu.
Smażenie
Wybiera tryb smażenia.
u d
Służy do zwiększania/zmniejszania wartości temperatury lub czasu.
Szybsze gotowanie
Służy do wyboru trybu szybszego
gotowania w wolnowarze.
I/O
Służy do uruchamiania lub zatrzymywania urządzenia.
Powolne gotowanie
Służy do wyboru trybu zwykłego
powolnego gotowania w wolnowarze.
Spis treści
- 3 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
- 4 SMAŻENIE; Wskazówki
- 5 PRZYGOTOWANIE; Woreczki zamykane metodą ‘Zipper Lock:; UŻYWANIE TRYBU SOUS VIDE; ETAPY WYKAŃCZANIA POTRAW; UWAGI O CZASACH GOTOWANIA I BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI
- 6 TABELA PRZEWODNIK DO GOTOWANIA SOUS VIDE; WOLNE GOTOWANIE; ZALETY WOLNEGO GOTOWANIA; Dokonywanie korekt w trakcie gotowania; OGÓLNE WSKAZÓWKI
- 7 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE GOTOWANIA; Warzywa; Mięso i drób; PRZELICZANIE PRZEPISÓW Z TRADYCYJNEGO PIEKARNIKA; PARA
- 8 RYŻ; GOTOWANIE
- 9 UTRZYMYWANIE CIEPŁA; SERWOWANIE JEDZENIA; OBSŁUGA I KONSERWACJA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)