Russell Hobbs 28270-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
104
UTRZYMYWANIE CIEPŁA
•
WAŻNE:
Nie używaj ustawienia Utrzymywanie ciepła do gotowania. Używaj go tylko do utrzymywania ciepła ugotowanych potraw, które są już
gorące.
1.
Rozpocznij z już ugotowanymi i gorącymi składnikami w garnku, przykrytymi szklaną pokrywą.
2.
Naciśnij przycisk
Utrzymywanie ciepła
.
3. Naciśnij przycisk
I/O
.
•
Na wyświetlaczu rozpocznie się odliczanie od zera (00:00) do 4 godzin (04:00).
•
Po upływie 4 godzin na ustawieniu podtrzymywania temperatury urządzenie przestanie grzać i zostanie wyświetlone domyślne “----”.
•
Uwaga
: Nie trzymaj żywności na ustawieniu podtrzymywania temperatury dłużej niż 4 godziny.
•
Odłączaj urządzenie, gdy nie jest w użyciu i pozwól urządzeniu całkowicie ostygnąć zanim je oczyścisz i odstawisz.
SERWOWANIE JEDZENIA
Po ugotowaniu potrawy można ją podawać bezpośrednio z garnka.
1.
Wyłącz (
I/O
) i wyjmij wtyczkę multicookera.
2. Wysuń z garnka panel sterowania.
3. Za pomocą uchwytów przenieś garnek wraz z jego zawartością na stół i podaj potrawę.
•
Zachowaj szczególną ostrożność podczas przenoszenia garnka, ponieważ zarówno garnek, jak i składniki będą GORĄCE! Zawsze jeśli to konieczne,
używaj uchwytów i rękawic kuchennych, .
•
Upewnij się, że powierzchnia, na której stawiasz garnek nie zostanie uszkodzona przez ciepło. Przed postawieniem garnka należy przygotować
miejsce do serwowania poprzez położenie podkładki żaroodpornej lub odpowiedniej tacy.
OBSŁUGA I KONSERWACJA
1.
Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.
2. Zdejmij panel sterowania i wytrzyj go wilgotną ściereczką. NIE WOLNO zanurzać panelu sterowania w wodzie ani w żadnym innym płynie.
3. Garnek i szklaną pokrywę można myć w zmywarce do naczyń lub ręcznie w ciepłej wodzie z mydłem.
4. Przed odłożeniem, urządzenie powinno dobrze wyschnąć.
•
Nie używaj ostrych środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.
RECYKLING
W
Aby uniknąć problemów środowiskowych i zdrowotnych spowodowanych niebezpiecznymi substancjami, sprzętu, akumulatorów i
baterii oznaczonych jednym z tych symboli nie należy wyrzucać z nieposortowanymi odpadami komunalnymi. Produkty elektryczne
i elektroniczne, w tym, baterie jednorazowe i akumulatory, należy zawsze utylizować w odpowiednim publicznym punkcie zbiórki
odpadów/recyklingu.
Spis treści
- 3 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
- 4 SMAŻENIE; Wskazówki
- 5 PRZYGOTOWANIE; Woreczki zamykane metodą ‘Zipper Lock:; UŻYWANIE TRYBU SOUS VIDE; ETAPY WYKAŃCZANIA POTRAW; UWAGI O CZASACH GOTOWANIA I BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI
- 6 TABELA PRZEWODNIK DO GOTOWANIA SOUS VIDE; WOLNE GOTOWANIE; ZALETY WOLNEGO GOTOWANIA; Dokonywanie korekt w trakcie gotowania; OGÓLNE WSKAZÓWKI
- 7 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE GOTOWANIA; Warzywa; Mięso i drób; PRZELICZANIE PRZEPISÓW Z TRADYCYJNEGO PIEKARNIKA; PARA
- 8 RYŻ; GOTOWANIE
- 9 UTRZYMYWANIE CIEPŁA; SERWOWANIE JEDZENIA; OBSŁUGA I KONSERWACJA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)