Bosch HBA74B250E - Instrukcja obsługi - Strona 23

Bosch HBA74B250E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

23

Nie umieszcza

ć

blachy do pieczenia ani blachy uniwersalnej na

poziomie 4 lub 5. Ze wzgl

ę

du na wysok

ą

temperatur

ę

, blachy

mog

ą

si

ę

odkszta

ł

ci

ć

i spowodowa

ć

uszkodzenia wn

ę

trza

piekarnika podczas ich wyjmowania.
W miar

ę

mo

ż

liwo

ś

ci, grillowa

ć

kawa

ł

ki tej samej wielko

ś

ci.

Dzi

ę

ki temu przyrumieniaj

ą

si

ę

w jednolity sposób i zachowuj

ą

soczysto

ść

. Nale

ż

y soli

ć

filety dopiero po usma

ż

eniu ich na

grillu.
Obróci

ć

kawa

ł

ki po up

ł

ywie

Z

czasu grillowania.

Element grzewczy grilla w

łą

cza si

ę

i wy

łą

cza automatycznie.

Jest to normalne zjawisko. Cz

ę

stotliwo

ść

w

łą

czania i

wy

łą

czania zale

ż

y od zaprogramowanego poziomu pracy grilla.

Mi

ę

so

Kawa

ł

ki mi

ę

sa nale

ż

y obraca

ć

na drug

ą

stron

ę

po up

ł

ywie

po

ł

owy czasu pieczenia.

Gdy piecze

ń

jest gotowa, nale

ż

y pozostawi

ć

j

ą

jeszcze na

10 minut w wy

łą

czonym, zamkni

ę

tym piekarniku. Dzi

ę

ki temu

sos z mi

ę

sa lepiej si

ę

rozprowadza.

Gotowy befsztyk owin

ąć

w foli

ę

aluminiow

ą

i w

ł

o

ż

y

ć

na

10 minut do wy

łą

czonego piekarnika.

S

ł

onin

ę

pieczeni wieprzowej ponacina

ć

w kratk

ę

i w

ł

o

ż

y

ć

piecze

ń

do naczynia, najpierw s

ł

onin

ą

do do

ł

u.

Mi

ę

so

Waga

Akcesoria kuchenne i

naczynia

Poziom Funkcja

grzewcza

Temperatura w °C,

poziom pracy grilla

Czas

w minutach

Mi

ę

so wo

ł

owe

Sztufada wo

ł

owa

1,0 kg

zamkni

ę

te

2

%

200-220

100

1,5 kg

2

%

190-210

120

2,0 kg

2

%

180-200

140

Filet wo

ł

owy

ś

rednio wysma

ż

ony 1,0 kg

otwarte

2

%

210-230

60

1,5 kg

2

%

200-220

80

Roastbeef,

ś

rednio wysma

ż

ony

1,0 kg

otwarte

1

7

220-240

60

Befsztyk, grubo

ść

3 cm,

ś

rednio

wysma

ż

ony

Ruszt + blacha uniwersalna 5+1

(

3

15

Mi

ę

so ciel

ę

ce

Piecze

ń

ciel

ę

ca

1,0 kg

otwarte

2

%

190-210

110

1,5 kg

2

%

180-200

130

2,0 kg

2

%

170-190

150

Udziec ciel

ę

cy

1,5 kg

otwarte

2

%

210-230

140

Mi

ę

so wieprzowe

Piecze

ń

bez skórki

(np. karkówka)

1,0 kg

otwarte

1

7

190-210

120

1,5 kg

1

7

180-200

150

2,0 kg

1

7

170-190

170

Piecze

ń

ze skórk

ą

(np.

ł

opatka) 1,0 kg

otwarte

1

7

190-210

130

1,5 kg

1

7

180-200

160

2,0 kg

1

7

170-190

190

Pol

ę

dwica wieprzowa

500 g

Ruszt + blacha uniwersalna 3+1

7

230-240

30

Piecze

ń

wieprzowa chuda

1,0 kg

otwarte

2

%

190-210

120

1,5 kg

2

%

180-200

140

2,0 kg

2

%

170-190

160

Potrawa z nogi prosi

ę

cia z ko

ś

ci

ą

1,0 kg

zamkni

ę

te

2

%

210-230

70

Befsztyk, grubo

ść

2 cm

Ruszt + blacha uniwersalna 5+1

(

3

15

Medaliony wieprzowe, o grubo

ś

ci

3 cm

Ruszt + blacha uniwersalna 5+1

(

3

10

Jagni

ę

cina

Ł

opatka jagni

ę

ca z ko

ś

ci

ą

1,5 kg

otwarte

2

7

190-210

60

Udziec jagni

ę

cy bez ko

ś

ci,

ś

red-

nio wysma

ż

ony

1,5 kg

otwarte

1

7

160-180

120

Dziczyzna

Pol

ę

dwica z daniela z ko

ś

ci

ą

1,5 kg

otwarte

2

%

200-220

50

Udziec z daniela bez ko

ś

ci

1,5 kg

zamkni

ę

te

2

%

210-230

100

Piecze

ń

z dzika

1,5 kg

zamkni

ę

te

2

%

180-200

140

Piecze

ń

z jelenia

1,5 kg

zamkni

ę

te

2

%

180-200

130

Królik

2,0 kg

zamkni

ę

te

2

%

220-240

60

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)