Przygotowanie nasadki do kebbe; Zastosowanie; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie - Bosch MFW 3612A - Instrukcja obsługi - Strona 12

Bosch MFW 3612A Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 45
Ładowanie instrukcji

179

pl

Nasadka podstawowa

Przygotowanie przystawki do

mielenia mięsa

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nigdy nie wkładać rąk do ostrego noża.

Uwaga!

Zawsze stosować tylko jedno sitko.

X

Rysunek

D

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem 

do przodu.

2.

Na ślimak nasadzić najpierw nóż, 

a następnie wybrane sitko.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę 

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek 

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.

Przygotowanie nasadki
masarskiej

X

Rysunek

E

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem 

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pierścień 

nośny, a następnie włożyć w obudowę 

dyszę do nadziewania.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę 

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek 

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka masarska jest gotowa.

Przygotowanie nasadki do kebbe

X

Rysunek

F

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem 

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pier-

ścień stożkowy, a następnie włożyć 

w obudowę dyszę do kebbe.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę 

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek 

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka do kebbe jest gotowa.

Zastosowanie

Wskazówka:

w zależności od zamierzo-

nego przeznaczenia, produkty żywnościowe 

będą różnie przetwarzane. 

X

 „Przepisy” 

patrz strona 182

Poniższy przykład opisuje wykorzystanie

nasadki podstawowej jako przystawki do

mielenia mięsa:

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać 

wyłącznie popychacza.

Uwaga!

Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię-

gien lub innych stałych składników.

Nie przetwarzać mrożonego mięsa.

Nie wywierać dużego nacisku na 

popychacz.

X

Cykl rysunków

G

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć 

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Przekręcić przystawkę w kierunku prze-

ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż 

do głośnego zatrzaśnięcia.

3.

Nasadzić tacę wsypową i wprowadzić 

popychacz w otwór do napełniania.

4.

Przygotować produkty spożywcze. 

Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby 

bez wcisku pasowały do otworu do 

napełniania.

5.

Pod przystawkę podstawić odpowiednie 

naczynie. Przygotowane produkty 

położyć na tacę wsypową.

6.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka. 

Włączyć urządzenie.

Wskazówka (MFW36.../MFW38...):

Urządzenie po włączeniu pracuje z opty-

malną prędkością 

2

 (szybko).

7.

Przesuwać popychaczem produkty do 

otworu do napełniania, wywierając lekki 

nacisk.

8.

Gdy praca zostanie zakończona, 

wyłączyć urządzenie i wyjąć wtyczkę 

z gniazdka sieciowego.

9.

Zdjąć tacę wsypową i popychacz.

10.

Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez-

pieczający, a następnie obrócić przy-

stawkę zgodnie z ruchem wskazówek 

zegara, aż zwolni się.

11.

Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie 

części oczyścić. 

X

 „Konserwacja 

i codzienne czyszczenie” patrz 

strona 182

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)