Zalecane prędkości; Nasadka; Funkcja biegu wstecznego; Przygotowanie; Niebezpieczeństwo zranienia!; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska - Bosch MFW 3612A - Instrukcja obsługi - Strona 11

Bosch MFW 3612A Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 45
Ładowanie instrukcji

178 

pl

Funkcja biegu wstecznego 

Zalecane prędkości

Nasadka

Prędkość

szybko

szybko

wolno

wolno

Funkcja biegu wstecznego

TYLKO MFW36.../MFW38...

Funkcja biegu wstecznego służy do polu-

zowania zablokowanego produktu poprzez 

krótkotrwałe włączenie obrotów w tył 

ślimaka. Funkcja biegu wstecznego wyłącza 

się automatycznie po 15 sekundach.

Uwaga!

Nigdy nie trzymać długo wciśniętego przyci-

sku 

+

, gdy urządzenie jest włączone. 

Przycisk 

+

 trzymać długo wciśnięty 

dopiero wówczas, gdy urządzenie całkowi-

cie się zatrzyma. 

■ Wyłączyć urządzenie przyciskiem 

k

i poczekać do zatrzymania się napędu.

■ Nacisnąć i przytrzymać przycisk 

+

. 

■ Po ok. 5-10 sekundach zwolnić przycisk 

+

 i poczekać do zatrzymania się 

napędu.

■ Ponownie włączyć urządzenie 

 przyciskiem 

k

.

Wskazówka:

Jeżeli krótki bieg wsteczny nie uwolni zablo-

kowanego produktu, wyłączyć urządzenie, 

wyciągnąć wtyczkę sieciową i oczyścić 

urządzenie. 

X

 „Konserwacja i codzienne 

czyszczenie” patrz strona 182

Korpus urządzenia

Przygotowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego 

dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto-

wania do pracy z urządzeniem zostały 

zakończone, potrzebne nasadki poprawnie 

zmontowanie i połączone z korpusem 

urządzenia.

■ Korpus urządzenia ustawić na stabilnej, 

poziomej powierzchni roboczej.

■ Wyciągnąć kabel sieciowy ze schowka 

na potrzebną długość.

Korpus urządzenia jest gotowy.

Nasadka podstawowa

Nasadka podstawowa jest używana do 

następujących zastosowań:

Przystawka do mielenia mięsa

Do rozdrabniania surowych lub gotowanych 

produktów żywnościowych. W zależności 

od rodzaju i konsystencji przetwarzanych 

produktów zastosować odpowiednie sitko. 

X

 „Porady” patrz strona 183

Nasadka masarska

Do wypełniania sztucznych i naturalnych 

osłonek masą kiełbasianą. Do formowania 

rurek.

Nasadka do kebbe

Do formowania rurek z ciasta lub mielonego 

mięsa.

Wskazówka:

 nasadkę podstawową i odpo-

wiednie akcesoria, które można nabyć 

za pośrednictwem serwisu, można użyć 

w dalszych zastosowaniach.

Uwaga!

Podczas składania różnych elementów 

ustawić wycięcia w przystawkach naprzeciw 

odpowiedniej części w obudowie.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)