Szynka nadziewana; Gulasz z ciel - Zanussi ZBM 17542 - Instrukcja obsługi - Strona 27

Zanussi ZBM 17542 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 39
Ładowanie instrukcji

PRZEPISY

58

Szynka nadziewana

1. Wymieszaj szpinak z

ś

wie

ż

ym serem fromage, dopraw do smaku.

2. Dodaj

ł

y

ż

k

ę

sto

ł

ow

ą

nadzienia na górze ka

ż

dego plastra

gotowanej szynki i zawi

ń

je. Przebij szynk

ę

drewnianym

patyczkiem, aby zapobiec rozwini

ę

ciu.

3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wod

ę

i

ś

mietan

ę

do

miski, a nast

ę

pnie podgrzej.

3 – 4 min 800 W

Wymieszaj m

ą

k

ę

i mas

ł

o, aby uzyska

ć

zasma

ż

k

ę

, dodaj do p

ł

ynu i

ubijaj, a

ż

do rozrobienia. Przykryj i gotuj, a

ż

zg

ę

stnieje.

1 min 800 W

Wymieszaj i spróbuj.

4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, w

ł

ó

ż

zwini

ę

te ruloniki

szynki do sosu i gotuj pod przykrywk

ą

.

3 – 4 min 800 W

Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 5 minuty.

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ść

2 l)

owalne naczynie do zapiekania z pokrywk

ą

(d

ł

ugo

ść

oko

ł

o 26 cm)

125 g

li

ś

cie szpinaku, posiekane

125 g

ś

wie

ż

y ser fromage, 20% t

ł

uszczu

40 g

ser Emmental, starty
papryka ca

ł

a i mielona

6 plastrów gotowana szynka (300 g)

125 ml

woda

125 ml

ś

mietana

20 g

m

ą

ka

20 g

mas

ł

o lub margaryna

10 g

mas

ł

a lub margaryna do nasmarowania naczynia

Gulasz z ciel

ę

ciny po szwajcarsku

1. Pokrój ciel

ę

cin

ę

na paski.

2. Nasmaruj naczynie mas

ł

em. W

ł

ó

ż

mi

ę

so i cebul

ę

do naczynia,

przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.

7 – 10 min 800 W

3. Dodaj bia

ł

e wino, sos pieczeniowy i

ś

mietan

ę

, wymieszaj,

przykryj i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.

4 – 5 min 800 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na oko

ł

o 5 minut. Posyp

pietruszk

ą

.

Naczynia: Naczynie z pokrywk

ą

(pojemno

ść

2 l)

600 g

filet z ciel

ę

ciny

10 g

mas

ł

o lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

100 ml

bia

ł

e wino

doprawiony sos pieczeniowy na ok.

1

/

2

litra p

ł

ynu

300 ml

ś

mietana

1

ł

y

ż

ka sto

ł

owa pietruszka, posiekana

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)