Zanussi ZBM 17542 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
PRZEPISY
58
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z
ś
wie
ż
ym serem fromage, dopraw do smaku.
2. Dodaj
ł
y
ż
k
ę
sto
ł
ow
ą
nadzienia na górze ka
ż
dego plastra
gotowanej szynki i zawi
ń
je. Przebij szynk
ę
drewnianym
patyczkiem, aby zapobiec rozwini
ę
ciu.
3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wod
ę
i
ś
mietan
ę
do
miski, a nast
ę
pnie podgrzej.
3 – 4 min 800 W
Wymieszaj m
ą
k
ę
i mas
ł
o, aby uzyska
ć
zasma
ż
k
ę
, dodaj do p
ł
ynu i
ubijaj, a
ż
do rozrobienia. Przykryj i gotuj, a
ż
zg
ę
stnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, w
ł
ó
ż
zwini
ę
te ruloniki
szynki do sosu i gotuj pod przykrywk
ą
.
3 – 4 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5 minuty.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ść
2 l)
owalne naczynie do zapiekania z pokrywk
ą
(d
ł
ugo
ść
oko
ł
o 26 cm)
125 g
li
ś
cie szpinaku, posiekane
125 g
ś
wie
ż
y ser fromage, 20% t
ł
uszczu
40 g
ser Emmental, starty
papryka ca
ł
a i mielona
6 plastrów gotowana szynka (300 g)
125 ml
woda
125 ml
ś
mietana
20 g
m
ą
ka
20 g
mas
ł
o lub margaryna
10 g
mas
ł
a lub margaryna do nasmarowania naczynia
Gulasz z ciel
ę
ciny po szwajcarsku
1. Pokrój ciel
ę
cin
ę
na paski.
2. Nasmaruj naczynie mas
ł
em. W
ł
ó
ż
mi
ę
so i cebul
ę
do naczynia,
przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
7 – 10 min 800 W
3. Dodaj bia
ł
e wino, sos pieczeniowy i
ś
mietan
ę
, wymieszaj,
przykryj i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4 – 5 min 800 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na oko
ł
o 5 minut. Posyp
pietruszk
ą
.
Naczynia: Naczynie z pokrywk
ą
(pojemno
ść
2 l)
600 g
filet z ciel
ę
ciny
10 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
100 ml
bia
ł
e wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
1
/
2
litra p
ł
ynu
300 ml
ś
mietana
1
ł
y
ż
ka sto
ł
owa pietruszka, posiekana
Spis treści
- 8 Unikanie zagro; Unikanie obra
- 9 Unikanie pora
- 10 ść; Unikanie oparze; ąć
- 12 Wa; PRZEGL; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA
- 13 PANEL STEROWANIA; USTAWIANIE ZEGARA
- 14 DOSTOSOWYWANIE GODZINY PO USTAWIENIU ZEGARA
- 15 GOTOWANIE Z U; CHARAKTERYSTYKA POTRAW
- 16 OBS; POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH
- 17 TIMER KUCHENNY; POZIOMU MOC Y KUCHENKI
- 18 DODAWANIE 30 SEKUND; PLUS I MINUS
- 19 ANIA; GOTOWANIE WIELOETAPOWE
- 21 TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO
- 23 PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; AUTOMATYCZNEGO; OBNI
- 24 TABELA GOTOWANIA
- 25 TABELA PROGRAMÓW I PRZEPISY; Gotowanie mi; DOSTOSOWYWANIE PRZEPISÓW DO KUCHENKI MIKROFALOWEJ; Zupa grzybowa; PRZEPISY
- 26 Filety z soli; Ratatouille
- 27 Szynka nadziewana; Gulasz z ciel
- 28 Galaretka owocowa z sosem waniliowym; Lasagne
- 29 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 30 ROZWI
- 31 MONTA; POZYCJA; Opcja monta; Wymiary w mm
- 32 ŁĄ
- 33 Ekologiczna utylizacja materia
- 34 WARUNKI GWARANC YJNE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)