TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO - Zanussi ZBM 17542 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Zanussi ZBM 17542 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 39
Ładowanie instrukcji

Automatyczne

gotowanie

Waga

(Jednostka Zmiany)/

Naczynia

Przycisk

Procedura

Napoje (herbata/kawa) 1 – 4 fili

ż

anek

1 fili

ż

anka = 200 ml

• Ustaw fili

ż

ank

ę

przy kraw

ę

dzi podstawy obrotowej.

Ziemniaki gotowane i

w mundurkach

0,1 – 0,8 kg (100 g)

Miska i pokrywka

Gotowane ziemniaki: Obierz ziemniaki i pokrój je na kawa

ł

ki podobnej

wielko

ś

ci.

Ziemniaki w mundurkach: Wybierz ziemniaki podobnej wielko

ś

ci i umyj je.

• W

ł

ó

ż

ziemniaki do ugotowania lub ziemniaki w mundurkach do miski.

• Dodaj odpowiedni

ą

ilo

ść

wody (na 100 g),

ok. 2

ł

y

ż

ki sto

ł

owe i odrobin

ę

soli.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Mro

ż

one warzywa

0,1 – 0,6 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• Dodaj 1

ł

y

ż

eczk

ę

wody na 100 g i sól w razie potrzeby. W przypadku

grzybów nie jest wymagane dodawanie wody.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Wa

ż

ne:

Je

ż

eli mro

ż

one warzywa s

ą

zbite w jedn

ą

ca

ł

o

ść

, nale

ż

y ugotowa

ć

je r

ę

cznie.

Ś

wie

ż

e warzywa

0,1 – 0,6 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• Pokrój na ma

ł

e kawa

ł

ki, np. w paski, kostk

ę

lub plasterki.

• Dodaj 1

ł

y

ż

k

ę

sto

ł

ow

ą

wody na 100 g i sól w razie potrzeby. W przypadku

grzybów nie jest wymagane dodawanie wody.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Mro

ż

one dania gotowe

(z mo

ż

liwo

ś

ci

ą

wymieszania)

0,3 – 1,0 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• Prze

ł

ó

ż

potraw

ę

do naczynia przeznaczonego do stosowania w

kuchenkach mikrofalowych.

• Dodaj niewielk

ą

ilo

ść

wody, je

ż

eli jest to zalecane przez producenta.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Gotuj bez przykrycia, je

ż

eli takie s

ą

zalecenia producenta.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu wymieszaj i pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Filet rybny w sosie

0,4 kg – 1,2 kg* (100 g)

Naczynie do zapiekania i

folia spo

ż

ywcza do

kuchenek mikrofalowych

• Zobacz przepis „Filet rybny w sosie” na stronie 54.

* Ca

ł

kowita waga sk

ł

adników.

52

TABELA PROGRAMÓW

TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO

ROZMRA

Ż

ANIA

x1

x2

x3

x4

x5

x6

Wa

ż

ne:

Potrawy sch

ł

odzone s

ą

gotowane od 5

o

C, potrawy mro

ż

one s

ą

gotowane od -18

o

C.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)