TABELA GOTOWANIA - Zanussi ZBM 17542 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Zanussi ZBM 17542 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 39
Ładowanie instrukcji

TABELA PROGRAMÓW

55

Podgrzewanie potraw i napojów

Rozmra

ż

ania

Potrawa/napój

Ilo

ść

-g/ml-

Ustawienie

mocy

Czas

-min-

Metoda

Mleko, 1 fili

ż

anka

150

800 W

ok. 1 nie przykrywa

ć

Woda, 1 fili

ż

anka

6 fili

ż

anek

1 naczynie

150

900

1000

800 W

800 W

800 W

1 - 2

10 - 12

11 - 13

nie przykrywa

ć

nie przykrywa

ć

nie przykrywa

ć

Potrawa na jednym talerzu

(warzywa, mi

ę

so i dodatki)

400

800 W

3 - 6 pola

ć

sos odrobin

ą

wody, przykry

ć

, wymiesza

ć

w po

ł

owie gotowania

Zupa/gulasz

200

800 W

1 - 2 przykry

ć

, wymiesza

ć

po ugotowaniu

Warzywa

200

500

800 W

800 W

2 - 3

4 - 5

w razie potrzeby doda

ć

niewielk

ą

ilo

ść

wody, przykry

ć

, wymiesza

ć

w

po

ł

owie gotowania

Mi

ę

so, 1 plaster*

200

800 W

3 - 4 posmarowa

ć

górn

ą

cz

ęść

cienk

ą

warstw

ą

sosu, przykry

ć

Filet rybny*

200

800 W

2 - 3 przykry

ć

Ciasto, 1 kawa

ł

ek

150

400 W

1

/

2

umie

ś

ci

ć

w naczyniu do tarty

Jedzenie dla dzieci, 1 s

ł

oik

190

400 W

ok. 1 prze

ł

o

ż

y

ć

do pojemnika odpowiedniego dla kuchenek mikrofalowych,

po podgrzaniu dobrze wymiesza

ć

i sprawdzi

ć

temperatur

ę

Rozpuszczanie margaryny lub mas

ł

a*

50

800 W

1

/

2

przykry

ć

Rozpuszczanie czekolady

100

400 W

2 - 3 miesza

ć

co pewien czas

* zamro

ż

one

Potrawa

Ilo

ść

-g-

Ustawienie

mocy

Czas

-min-

Metoda

Czas pozostawienia

-min-

Gulaµsz

500

240 W

8 - 12 wymiesza

ć

w po

ł

owie odmra

ż

ania

10-15

Ciasto, 1 kawa

ł

ek

150

80 W

2 - 5

umie

ś

ci

ć

w naczyniu do tarty

5

Owoce np. wi

ś

nie,

truskawki, maliny,

ś

liwki

250

240 W

4 - 5

roz

ł

o

ż

y

ć

równomiernie, odwróci

ć

w po

ł

owie

rozmra

ż

ania

5

Potrawa

Ilo

ść

-g-

Ustawienie

mocy

Czas

-min-

Metoda

Czas pozostawienia

-min-

Filet rybny

300

800 W

10 - 12 przykry

ć

2

Potrawa na jednym talerzu

400

800 W

9 - 11 przykry

ć

, wymiesza

ć

po 6 minutach

2

Rozmra

ż

anie i gotowanie

TABELA GOTOWANIA

U

ż

ywane skróty

tbsp =

ł

y

ż

ka sto

ł

owa

fili

ż

anka = pe

ł

na fili

ż

anka

g = gram

ml = mililitr

min = minuty

tsp =

ł

y

ż

eczka

kg = kilogram

l = litr

cm = centymetr

Czasy podane w tabeli s

ą

przyk

ł

adowe i mog

ą

si

ę

ż

ni

ć

w zale

ż

no

ś

ci od temperatury zamro

ż

enia, jako

ś

ci i wagi potraw.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)