Zanussi ZBM 17542 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
TABELA PROGRAMÓW
55
Podgrzewanie potraw i napojów
Rozmra
ż
ania
Potrawa/napój
Ilo
ść
-g/ml-
Ustawienie
mocy
Czas
-min-
Metoda
Mleko, 1 fili
ż
anka
150
800 W
ok. 1 nie przykrywa
ć
Woda, 1 fili
ż
anka
6 fili
ż
anek
1 naczynie
150
900
1000
800 W
800 W
800 W
1 - 2
10 - 12
11 - 13
nie przykrywa
ć
nie przykrywa
ć
nie przykrywa
ć
Potrawa na jednym talerzu
(warzywa, mi
ę
so i dodatki)
400
800 W
3 - 6 pola
ć
sos odrobin
ą
wody, przykry
ć
, wymiesza
ć
w po
ł
owie gotowania
Zupa/gulasz
200
800 W
1 - 2 przykry
ć
, wymiesza
ć
po ugotowaniu
Warzywa
200
500
800 W
800 W
2 - 3
4 - 5
w razie potrzeby doda
ć
niewielk
ą
ilo
ść
wody, przykry
ć
, wymiesza
ć
w
po
ł
owie gotowania
Mi
ę
so, 1 plaster*
200
800 W
3 - 4 posmarowa
ć
górn
ą
cz
ęść
cienk
ą
warstw
ą
sosu, przykry
ć
Filet rybny*
200
800 W
2 - 3 przykry
ć
Ciasto, 1 kawa
ł
ek
150
400 W
1
/
2
umie
ś
ci
ć
w naczyniu do tarty
Jedzenie dla dzieci, 1 s
ł
oik
190
400 W
ok. 1 prze
ł
o
ż
y
ć
do pojemnika odpowiedniego dla kuchenek mikrofalowych,
po podgrzaniu dobrze wymiesza
ć
i sprawdzi
ć
temperatur
ę
Rozpuszczanie margaryny lub mas
ł
a*
50
800 W
1
/
2
przykry
ć
Rozpuszczanie czekolady
100
400 W
2 - 3 miesza
ć
co pewien czas
* zamro
ż
one
Potrawa
Ilo
ść
-g-
Ustawienie
mocy
Czas
-min-
Metoda
Czas pozostawienia
-min-
Gulaµsz
500
240 W
8 - 12 wymiesza
ć
w po
ł
owie odmra
ż
ania
10-15
Ciasto, 1 kawa
ł
ek
150
80 W
2 - 5
umie
ś
ci
ć
w naczyniu do tarty
5
Owoce np. wi
ś
nie,
truskawki, maliny,
ś
liwki
250
240 W
4 - 5
roz
ł
o
ż
y
ć
równomiernie, odwróci
ć
w po
ł
owie
rozmra
ż
ania
5
Potrawa
Ilo
ść
-g-
Ustawienie
mocy
Czas
-min-
Metoda
Czas pozostawienia
-min-
Filet rybny
300
800 W
10 - 12 przykry
ć
2
Potrawa na jednym talerzu
400
800 W
9 - 11 przykry
ć
, wymiesza
ć
po 6 minutach
2
Rozmra
ż
anie i gotowanie
TABELA GOTOWANIA
U
ż
ywane skróty
tbsp =
ł
y
ż
ka sto
ł
owa
fili
ż
anka = pe
ł
na fili
ż
anka
g = gram
ml = mililitr
min = minuty
tsp =
ł
y
ż
eczka
kg = kilogram
l = litr
cm = centymetr
Czasy podane w tabeli s
ą
przyk
ł
adowe i mog
ą
si
ę
ró
ż
ni
ć
w zale
ż
no
ś
ci od temperatury zamro
ż
enia, jako
ś
ci i wagi potraw.
Spis treści
- 8 Unikanie zagro; Unikanie obra
- 9 Unikanie pora
- 10 ść; Unikanie oparze; ąć
- 12 Wa; PRZEGL; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA
- 13 PANEL STEROWANIA; USTAWIANIE ZEGARA
- 14 DOSTOSOWYWANIE GODZINY PO USTAWIENIU ZEGARA
- 15 GOTOWANIE Z U; CHARAKTERYSTYKA POTRAW
- 16 OBS; POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH
- 17 TIMER KUCHENNY; POZIOMU MOC Y KUCHENKI
- 18 DODAWANIE 30 SEKUND; PLUS I MINUS
- 19 ANIA; GOTOWANIE WIELOETAPOWE
- 21 TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO
- 23 PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; AUTOMATYCZNEGO; OBNI
- 24 TABELA GOTOWANIA
- 25 TABELA PROGRAMÓW I PRZEPISY; Gotowanie mi; DOSTOSOWYWANIE PRZEPISÓW DO KUCHENKI MIKROFALOWEJ; Zupa grzybowa; PRZEPISY
- 26 Filety z soli; Ratatouille
- 27 Szynka nadziewana; Gulasz z ciel
- 28 Galaretka owocowa z sosem waniliowym; Lasagne
- 29 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 30 ROZWI
- 31 MONTA; POZYCJA; Opcja monta; Wymiary w mm
- 32 ŁĄ
- 33 Ekologiczna utylizacja materia
- 34 WARUNKI GWARANC YJNE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)