Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 28

Electrolux EMS 26204 OK Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

POLSKI

61

Lasagne

1. Pokrój pomidory, wymieszaj z szynk

ą

i cebul

ą

,

czosnkiem, mielon

ą

wo

ł

owin

ą

i puree z

pomidorów. Dopraw, przykryj i gotuj.
5–8 min 900 W

2. Wymieszaj ch

ł

odn

ą

ś

mietan

ę

z mlekiem,

Parmezanem, zio

ł

ami, olejem i przyprawami.

3. Nasmaruj naczynie i pokryj dno oko

ł

o

1

/

3

makaronu. U

ł

ó

ż

po

ł

ow

ę

mieszanki mielonego

mi

ę

sa na makaronie i polej sosem. Powtórz

czynno

ś

ć

i zako

ń

cz pozosta

ł

ym makaronem.

Polej makaron sosem i posyp Parmezanem.
Gotuj pod przykryciem.
13–17 min 630 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 5–10

minut.

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ść

2 l) p

ł

ytkie

kwadratowe naczynie do zapiekania z
pokrywk

ą

(oko

ł

o 20 x 20 x 6 cm)

300 g

pomidory z puszki

50 g

szynka, pokrojona

50 g

cebula, drobno posiekana

1

z

ą

bek czosnku, rozgnieciony

250 g

mielona wo

ł

owina

2

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

puree z pomidorów

sól i pieprz

150 ml

ś

mietana crème fraiche

100 ml mleko
50 g

Parmezan, starty

1

ł

y

ż

eczka

mieszanka posiekanych zió

ł

1

ł

y

ż

eczka

oliwa z oliwek

1

ł

y

ż

eczka

olej ro

ś

linny do wysmarowanianaczynia

125 g

makaron lasagne

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

Parmezan, starty

Gruszki w sosie czekoladowym

1. Wsyp cukier, cukier waniliowy, likier gruszkowy

i wod

ę

do miski, wymieszaj, przykryj i gotuj.

1–2 min 900 W

2. W

ł

ó

ż

gruszki do p

ł

ynu, przykryj i gotuj.

5–8 min 900 W
Wyjmij gruszki z zagotowanego p

ł

ynu i w

ł

ó

ż

do lodówki.

3. Wlej 50 ml p

ł

ynu do mniejszej miski. Dodaj

czekolad

ę

i

ś

mietan

ę

crème fraiche, przykryj i

gotuj.
2–3 min 900 W

4. Wymieszaj dok

ł

adnie sos, polej gruszki i podaj.

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ś

ć

2 l)

Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ść

1 l)

4

ca

ł

e gruszki, obrane (600 g)

60 g

cukier

10 g

cukier waniliowy

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

likier gruszkowy

150 ml woda
130 g

gorzka czekolada, posiekana

100 g

ś

mietana crème fraiche

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)