TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 18

Electrolux EMS 26204 OK Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

POLSKI

51

TABELA PROGRAMÓW

TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO

ROZMRAŻANIA

Automatyczne

gotowanie

Waga (jednostka

zmiany)/naczynia

Przycisk Procedura

Napoje
(herbata/kawa)

1–6

fi

li

ż

anek

1

fi

li

ż

anka = 200 ml

• Ustaw

fi

li

ż

ank

ę

przy kraw

ę

dzi podstawy obrotowej.

Ziemniaki

gotowane i w

mundurkach

0,2–1,0 kg (100 g)

Miska i pokrywka

Gotowane ziemniaki: Obierz ziemniaki i pokrój je na

kawa

ł

ki.

Ziemniaki w mundurkach: Wybierz ziemniaki podobnej

wielko

ś

ci i umyj je.

• W

ł

ó

ż

ziemniaki do ugotowania lub ziemniaki w

mundurkach do miski.

• Dodaj odpowiedni

ą

ilo

ś

ć

wody (na 100 g), ok. 2

ł

y

ż

ki

sto

ł

owe i odrobin

ę

soli.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj

potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Grilowane

szasz

ł

yki

0,2–0,8 kg (100 g)

Wysoki ruszt

• Zobacz przepis „Grilowane szasz

ł

yki” na stronie 53.

• Po

ł

ó

ż

na wysokim ruszcie i gotuj.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

potraw

ę

.

• Po ugotowaniu wyjmij i po

ł

ó

ż

na talerzu w celu

podania. Nie jest wymagane pozostawianie

potrawy do ostygni

ę

cia.

Zapiekany

fi

let rybny

0,5–1,5 kg* (100 g)

Naczynie do

zapiekania

Niski ruszt

• Zobacz przepis „Zapiekany

fi

let rybny” na stronie 53.

* Ca

ł

kowita masa sk

ł

adników.

Grilowany

kurczak

0,9–1,8 kg (100 g)

Naczynie do tarty

Niski ruszt

• Wymieszaj 2

ł

y

ż

ki sto

ł

owe oleju, 1

ł

y

ż

eczk

ę

papryki,

sól i pieprz, a nast

ę

pnie posmaruj kurczaka.

• Nak

ł

uj skór

ę

kurczaka.

• W

ł

ó

ż

kurczaka piersiami w dó

ł

do naczynia do tarty.

• Po

ł

ó

ż

na niskim ruszcie i gotuj.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

potraw

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw w kuchence na oko

ł

o 3

minuty wyjmij i po

ł

ó

ż

na talerzu w celu podania.

Zapiekanka

0,5–1,5 kg* (100 g)

Naczynie do

zapiekania

Niski ruszt

• Zobacz przepis „Zapiekanka” na stronie 54.

* Ca

ł

kowita masa sk

ł

adników.

Potrawy sch

ł

odzone s

ą

gotowane od 5

o

C, potrawy mro

ż

one s

ą

gotowane od -18

o

C.

x1

x2

x3

x4

x5

x6

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)