Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 19

Electrolux EMS 26204 OK Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

www.electrolux.com

52

Automatyczne

rozmra

ż

anie

Waga (jednostka

zmiany)/naczynia

Przycisk Procedura

Mięso/ryba/drób

(ca

ł

e ryby, steki rybne,

fi

lety rybne, udka kurze,

piersi kurze, mi

ę

so

mielone, stek, kotlety,
burgery, kie

ł

baski)

0,2–1,0 kg (100 g)
Naczynie do tarty

• W

ł

ó

ż

potraw

ę

do naczynia do tarty na

ś

rodku

podstawy obrotowej.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego

odwró

ć

, zmie

ń

u

ł

o

ż

enie i rozdziel potraw

ę

.

Zas

ł

o

ń

cienkie kawa

ł

ki i ciep

ł

e miejsca foli

ą

aluminiow

ą

.

• Po rozmro

ż

eniu zawi

ń

potraw

ę

w foli

ę

na 15-

45 minut, a

ż

do ca

ł

kowitego rozmro

ż

enia.

• Mi

ę

so mielone: Po wyemitowaniu sygna

ł

u

d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

potraw

ę

. W razie

potrzeby wyjmij rozmro

ż

one cz

ęś

ci.

Nieodpowiednie dla ca

ł

ego kurczaka.

Chleb

0,1–1,0 kg (100 g)
Naczynie do tarty

• Rozmie

ść

potraw

ę

w naczyniu do tarty

ustawionym na

ś

rodku podstawy obrotowej.

W przypadku wagi 1,0 kg umie

ść

potraw

ę

bezpo

ś

rednio na podstawie obrotowej.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego

odwró

ć

, zmie

ń

u

ł

o

ż

enie potrawy i wyjmij

rozmro

ż

one kawa

ł

ki.

• Po rozmro

ż

eniu przykryj potraw

ę

foli

ą

aluminiow

ą

i pozostaw na 5–15 min, a

ż

do

ca

ł

kowitego rozmro

ż

enia.

• Nale

ż

y wprowadzi

ć

tylko mas

ę

potrawy. Nie

nale

ż

y dodawa

ć

masy naczynia.

• W przypadku potraw wa

żą

cych wi

ę

cej lub

mniej ni

ż

podano w tabeli funkcji

automatycznego gotowania i automatycznego
rozmra

ż

ania nale

ż

y wybra

ć

ustawienia r

ę

cznie.

• Temperatura ko

ń

cowa b

ę

dzie ró

ż

na w

zale

ż

no

ś

ci od temperatury pocz

ą

tkowej. Po

ugotowaniu nale

ż

y sprawdzi

ć

, czy z potrawy

wydostaje si

ę

ciep

ł

o.

• Je

ż

eli wymagane b

ę

dzie wykonanie czynno

ś

ci

(np. odwrócenie potrawy), kuchenka zatrzyma
si

ę

, wyemituje sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy, a na

wy

ś

wietlaczu b

ę

dzie miga

ć

warto

ść

i ikona

pozosta

ł

ego czasu gotowania. Aby

kontynuowa

ć

gotowanie, naci

ś

nij przycisk

START/+30.

• Po u

ż

yciu trybu

mikrofal/grilowania/podwójnego grilowania
mo

ż

e w

łą

czy

ć

si

ę

wentylator.

Automatyczne rozmra

ż

anie

• Steki i kotlety nale

ż

y rozmra

ż

anie w jednej

warstwie.

• Mi

ę

so mielone nale

ż

y rozmra

ż

a

ć

w cienkich

warstwach.

• Po odwróceniu potrawy nale

ż

y zas

ł

oni

ć

rozmro

ż

one cz

ęś

ci ma

ł

ymi, p

ł

askimi kawa

ł

kami

folii aluminiowej.

• Drób nale

ż

y przygotowa

ć

zaraz po

rozmro

ż

eniu.

Potrawy sch

ł

odzone s

ą

gotowane od 5

o

C, potrawy mro

ż

one s

ą

gotowane od -18

o

C.

x1

x2

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)