Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 25

Electrolux EMS 26204 OK Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

Filety z soli

1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij o

ś

ci.

2. Pokrój cytryn

ę

i pomidory w cienkie plasterki.

3. Wysmaruj naczynie mas

ł

em. W

ł

ó

ż

fi

lety rybne

do naczynia i skrop olejem ro

ś

linnym.

4. Posyp naczynie pietruszk

ą

, u

ł

ó

ż

plasterki

pomidorów na wierzchu i dopraw. Po

ł

ó

ż

plasterki cytryny na pomidorach i polej je
bia

ł

ym winem.

5. Po

ł

ó

ż

ma

ł

e kawa

ł

ki mas

ł

a na cytrynie, przykryj i

gotuj.
11–13 min 630 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

www.electrolux.com

58

Naczynia: P

ł

ytkie owalne naczynie do pieczenia z

foli

ą

spo

ż

ywcz

ą

z otworami do

kuchenek mikrofalowych (d

ł

ugo

ś

ć

ok.

26 cm)

400 g

fi

lety z soli

1

cytryna, ca

ł

a

150 g

pomidory

10 g

mas

ł

o

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

olej ro

ś

linny

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

pietruszka, posiekana

sól i pieprz

4

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

bia

ł

e wino

20 g

mas

ł

o lub margaryna

Grzyby z rozmarynem

1. Usu

ń

trzony grzybów. Posiekaj trzony na ma

ł

e

kawa

ł

ki.

2. Posmaruj p

ł

ytkie naczynie. Dodaj cebul

ę

,

boczek pokrojony w kostk

ę

i trzony grzybów.

Dopraw pieprzem oraz rozmarynem, przykryj i
gotuj.
3-5 min 900 W
Pozostaw do ostygni

ę

cia.

3. Podgrzej w misce

ś

mietan

ę

i 100 ml bia

ł

ego

wina.
1-3 min 900 W

4. Wymieszaj pozosta

ł

e wino z m

ą

k

ą

. Mieszaj

ą

c,

dodaj do gor

ą

cego p

ł

ynu, przykryj i gotuj.

Wymieszaj raz podczas gotowania.
oko

ł

o 1 min 900 W

5. Nape

ł

nij grzyby mieszank

ą

z boczkiem i w

ł

ó

ż

do p

ł

ytkiego naczynia. Polej grzyby sosem i

gotuj na niskim ruszcie.
6–8 min Podwójne grilowanie (630 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ś

ć

1 l)

p

ł

ytkie okr

ą

g

ł

e naczynie z pokrywk

ą

(

ś

rednica ok. 22 cm)

8

du

ż

e grzyby (oko

ł

o 225 g), ca

ł

e

20 g

mas

ł

o lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

50 g

boczek, pokrojony w drobn

ą

kostk

ę

czarny pieprz

ś

wie

ż

y rozmaryn, posiekany

125 ml

wytrawne bia

ł

e wino

125 ml

ś

mietana

20 g

m

ą

ka

Zupa cebulowa

1. Nasmaruj misk

ę

, dodaj cebul

ę

pokrojon

ą

w

plastry, bulion mi

ę

sny i przyprawy. Przykryj i

gotuj.
9–11 min 900 W

2. Przyrumie

ń

kromki chleba, pokrój je w kostk

ę

i

w

ł

ó

ż

do misek. Zalej zup

ą

grzanki i posyp

serem.

3. Ustaw miski na podstawie obrotowej i griluj.

6–7 min Grilowanie

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ś

ć

2 l)

4 miski na zup

ę

(200 ml)

10 g

mas

ł

o lub margaryna

100 g

cebula, w plasterkach

800 ml

bulion mi

ę

sny

sól i pieprz

2 plastrów chleb
40 g

starty ser

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)