AEG MCD2664E-M - Instrukcja obsługi - Strona 34

AEG MCD2664E-M Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

70

Przepisy

Gruszki w sosie czekoladowym

1. Wsyp cukier, cukier waniliowy, likier gruszkowy i wod do miski,

wymieszaj, przykryj i gotuj.
1–2 min 900 W

2. Wó gruszki do pynu, przykryj i gotuj.

5–8 min 900 W
Wyjmij gruszki z zagotowanego pynu i wó do lodówki.

3. Wlej 50 ml pynu do mniejszej miski. Dodaj czekolad i mietan crème

fraiche, przykryj i gotuj.
2–3 min 900 W

4. Wymieszaj dokadnie sos, polej gruszki i podaj.

Pudding z kaszy manny z sosem malinowym

1. Wlej mleko, cukier i wrzu migday do miski. Przykryj i gotuj.

3–5 min 900 W

2. Dodaj kasz mann, wymieszaj, przykryj i gotuj.

10–12 min 270 W

3. Ubij w filiance ótko z wod i mieszajc, wlej do gorcego pynu. Ubij

biako na sztywno i dodaj do pynu. Wlej pudding do kokilek.

4. Aby przygotowa sos, umyj i osusz maliny, a nastpnie wsyp do miski z

wod i cukrem. Przykryj i podgrzej.
2–3 min 900 W

5. Przygotuj purée z malin i podaj z puddingiem z kaszy manny.

Sernik

1. Wymieszaj w misce mk, kakao, proszek do pieczenia i cukier.
2. Dodaj jajko i maso, a nastpnie wymieszaj, uywajc robota

kuchennego.

3. Wysmaruj form. Rozwakuj ciasto i wó do formy, pozostawiajc 2 cm

wokó krawdzi, aby utworzy piercie. Upiecz ciasto.
6–8 min 630 W

4. Ubij maso z cukrem, a bd lekkie i puszyste. Powoli dodawaj jajka

podczas ubijania. Dodaj ser fromage frais i pudding waniliowy
w proszku.

5. Rozprowad mas na spodzie sernika i gotuj.

15–19 min 630 W

Naczynia miska z pokrywk

ą

(pojemność 2 l)

miska z pokrywką (pojemność 1 l)

4

cae gruszki, obrane

(600 g

)

60 g

cukier

10 g

cukier waniliowy

1 yka

stoowa

likier gruszkowy

150 ml

woda

130 g

gorzka czekolada, posiekana

100 g

mietana crème fraiche

Naczynia miska z pokrywką (pojemność 2 l)

4 kokilki

500 ml

mleko

40 g

cukier

15 g

posiekane migday

50 g

kasza manna

1

ótko

1 yka
stoowa

woda

1

biako

250 g

maliny

50 ml

woda

40 g

cukier

Naczynia Tortownica

(średnica ok. 26 cm)

Spód:

300 g

mka

1 yka
stoowa

kakao

10 g

proszek do pieczenia

150 g

cukier

1

jajka

10 g

masa lub margaryna do nasmarowania formy

Nadzienie:

150 g

maso lub margaryna

100 g

cukier

10 g

cukier waniliowy

3

jajka

400 g

ser fromage frais, 20

% t

uszczu

40 g

pudding waniliowy w proszku

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)