AEG MCD2664E-M - Instrukcja obsługi - Strona 31

AEG MCD2664E-M Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

67

Przepisy

Grzyby z rozmarynem

1. Usu trzony grzybów. Posiekaj trzony na mae kawaki.
2. Posmaruj pytkie naczynie. Dodaj cebul, boczek pokrojony w kostk

i trzony grzybów. Dopraw pieprzem oraz rozmarynem, przykryj i gotuj.
3-5 min 900 W
Pozostaw do ostygnicia.

3. Podgrzej w misce mietan i 100 ml biaego wina.

1-3 min 900 W

4. Wymieszaj pozostae wino z mk. Mieszajc, dodaj do gorcego pynu,

przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
okoo 1 min 900 W

5. Napenij grzyby mieszank z boczkiem i wó do pytkiego naczynia.

Polej grzyby sosem i gotuj na niskim ruszcie.
6–8 min Podwójne grilowanie

(630 W

)

Po ugotowaniu pozostaw na okoo 2 minuty.

Filety z soli

1. Umyj i osusz ryb. Wyjmij oci.
2. Pokrój cytryn i pomidory w cienkie plasterki.
3. Wysmaruj naczynie masem. Wó filety rybne do naczynia i skrop olejem

rolinnym.

4. Posyp naczynie pietruszk, uó plasterki pomidorów na wierzchu i

dopraw. Poó plasterki cytryny na pomidorach i polej je biaym winem.

5. Poó mae kawaki masa na cytrynie, przykryj i gotuj.

11–13 min 630 W
Po ugotowaniu pozostaw na okoo 2 minuty.

Pstrąg z migdałami

1. Umyj i osusz pstrga, a nastpnie skrop sokiem z cytryny. Natrzyj ryb sol

wewntrz oraz na zewntrz i odstaw na 15 minut.

2. Rozpu maso.

1 min 900 W

3. Osusz ryb, posmaruj masem i obtocz w mce.
4. Nasmaruj naczynie. Wó pstrga do naczynia i gotuj na niskim ruszcie. Po

upyniciu dwóch trzecich czasu gotowania obró pstrga i posyp
migdaami.
15-18 min Podwójne grilowanie

(450 W

)

Po ugotowaniu odstaw na okoo 2 minuty.

Naczynia Miska z pokrywk

ą

(pojemność 1 l)

płytkie okrągłe naczynie z
pokrywką (średnica ok. 22 cm)

8

due grzyby

(oko

o 225 g

), cae

20 g

maso lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

50 g

boczek, pokrojony w drobn kostk
czarny pieprz
wiey rozmaryn, posiekany

125 ml

wytrawne biae wino

125 ml

mietana

20 g

mka

Naczynia Płytkie owalne naczynie do pieczenia

(długość ok. 32 cm)

4

pstrg

(200 g

), oczyszczony

sok z jednej cytryny
sól

30 g

maso lub margaryna

50 g

mka

10 g

maso lub margaryna do wysmarowania naczynia

50 g

patki migdaowe

Naczynia

Płytkie owalne naczynie do pieczenia z folią
spo

ż

ywcz

ą

z otworami do kuchenek

mikrofalowych

(d

ł

ugo

ść

ok. 26 cm)

400 g

filety z soli

1

cytryna, caa

150 g

pomidory

10 g

maso

1 yka
stoowa

olej rolinny

1 yka
stoowa

pietruszka, posiekana

sól i pieprz

4 yka
stoowa

biae wino

20 g

maso lub margaryna

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)