AEG MCD2664E-M - Instrukcja obsługi - Strona 32

AEG MCD2664E-M Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

68

Przepisy

Filet rybny w sosie serowym

1. Umyj i osusz ryb, a nastpnie skrop sokiem z cytryny. Natrzyj sol.
2. Nasmaruj misk. Dodaj cebul pokrojon w kostk, przykryj i gotuj.

1-2 min 900 W

3. Posyp cebul mk, skrop biaym winem i wymieszaj.
4. Posmaruj naczynie do zapiekania i wó do niego ryb. Polej ryb

sosem i posyp serem. Poó na niskim ruszcie i gotuj.
7–8 min 450 W
14-16 min Podwójne grilowanie

(450 W

)

Po ugotowaniu pozostaw na okoo 2 minuty.

Gulasz z cielęciny po szwajcarsku

1. Pokrój cielcin na paski.
2. Wysmaruj naczynie masem. Wó miso i cebul do naczynia,

przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
6–9 min 900 W

3. Dodaj biae wino, sos pieczeniowy i mietan, wymieszaj, przykryj

i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
3–5 min 900 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na okoo 5 minut. Posyp

pietruszk.

Szynka nadziewana

1. Wymieszaj szpinak z wieym serem fromage, dopraw do smaku.
2. Dodaj yk stoow nadzienia na górze kadego plastra gotowanej

szynki i zawi je. Przebij szynk drewnianym patyczkiem.

3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wod i mietan do

miski, a nastpnie podgrzej.
2–4 min 900 W
Wymieszaj mk i maso, aby uzyska zasmak, dodaj do pynu
i ubijaj, a do rozrobienia. Przykryj i gotuj, a zgstnieje.
1–2 min 900 W
Wymieszaj i spróbuj.

4. Wlej sos do wysmarowanego naczynia, wó zwinite ruloniki szynki

do sosu i gotuj pod przykrywk.
10–12 min Podwójne grilowanie

(630 W

)

Po ugotowaniu pozostaw na okoo 5 minut.

Naczynia miska z pokrywk

ą

(pojemność 1 l)

płytkie okrągłe naczynie do zapiekania
(długość ok. 25 cm)

800 g

filety rybne

2 yka
stoowa

sok z cytryny

sól

10 g

maso lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

20 g

mka

100 ml

biae wino

1 yeczka olej rolinny do wysmarowania naczynia
100 g

ser emmental, starty

2 yki
stoowe

pietruszka, posiekana

Naczynia naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)

600 g

filet z cielciny

10 g

maso lub margaryna

50 g

biae wino

100 ml

maso lub margaryna
doprawiony sos pieczeniowy,
na ok. 1/2 litra pynu

300 ml

mietana

1 yka
stoowa

pietruszka, posiekana

Naczynia

Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
Owalne naczynie do zapiekania
(długość ok. 26 cm)

150 g

licie szpinaku, posiekane

150 g

wiey ser fromage, 20

% t

uszczu

50 g

ser Emmental, starty
papryka ca

a i mielona

8 plastrów

gotowana szynka (400 g)

125 ml

woda

125 ml

mietana

20 g

m

ka

20 g

mas

o lub margaryna

10 g

mas

o lub margaryna do wysmarowania naczynia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)