Gulasz z cielciny po szwajcarsku - AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 25

AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

54

Przepisy

Gulasz z cielciny po szwajcarsku

1. Pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i cebulę do naczynia,

przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
7–10 min 800 W

3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i śmietanę, wymieszaj,

przykryj i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4–5 min 800 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około 5 minut. Posyp

pietruszką.

Szynka nadziewana

1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage, dopraw do

smaku.

2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze każdego plastra

gotowanej szynki i zawiń je. Przebij szynkę drewnianym
patyczkiem, aby zapobiec rozwinięciu.

3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wodę i śmietanę

do miski, a następnie podgrzej.
3–4 min 800 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać zasmażkę, dodaj do
płynu i ubijaj, aż do rozrobienia. Przykryj i gotuj, aż
zgęstnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.

4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż zwinięte ruloniki

szynki do sosu i gotuj pod przykrywką.
3–4 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.

Naczynia Naczynie z pokrywk (pojemno 2 l

)

600 g

filet z cielęciny

10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

100 ml

białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.

1

/

2

litra

płynu

300 ml

śmietana

1 łyżka
stołowa

pietruszka, posiekana

Naczynia Miska z pokrywk

(pojemno



2 l)

owalne naczynie do zapiekania z
pokrywk

(d

ugo



oko

o 26 cm)

125 g

liście szpinaku, posiekane

125 g

świeży ser fromage, 20

% t

ł

uszczu

40 g

ser Emmental, starty
papryka ca

ł

a i mielona

6 plastrów gotowana szynka (300 g)
125 ml

woda

125 ml

ś

mietana

20 g

m

ą

ka

20 g

mas

ł

o lub margaryna

10 g

mas

ł

a lub margaryna do nasmarowania

naczynia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)