AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
54
Przepisy
Gulasz z cielciny po szwajcarsku
1. Pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i cebulę do naczynia,
przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
7–10 min 800 W
3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i śmietanę, wymieszaj,
przykryj i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4–5 min 800 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około 5 minut. Posyp
pietruszką.
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage, dopraw do
smaku.
2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze każdego plastra
gotowanej szynki i zawiń je. Przebij szynkę drewnianym
patyczkiem, aby zapobiec rozwinięciu.
3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wodę i śmietanę
do miski, a następnie podgrzej.
3–4 min 800 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać zasmażkę, dodaj do
płynu i ubijaj, aż do rozrobienia. Przykryj i gotuj, aż
zgęstnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż zwinięte ruloniki
szynki do sosu i gotuj pod przykrywką.
3–4 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.
Naczynia Naczynie z pokrywk (pojemno 2 l
)
600 g
filet z cielęciny
10 g
masło lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
100 ml
białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
1
/
2
litra
płynu
300 ml
śmietana
1 łyżka
stołowa
pietruszka, posiekana
Naczynia Miska z pokrywk
(pojemno
2 l)
owalne naczynie do zapiekania z
pokrywk
(d
ugo
oko
o 26 cm)
125 g
liście szpinaku, posiekane
125 g
świeży ser fromage, 20
% t
ł
uszczu
40 g
ser Emmental, starty
papryka ca
ł
a i mielona
6 plastrów gotowana szynka (300 g)
125 ml
woda
125 ml
ś
mietana
20 g
m
ą
ka
20 g
mas
ł
o lub margaryna
10 g
mas
ł
a lub margaryna do nasmarowania
naczynia
Spis treści
- 3 WYJTKOWE MOLIWOCI
- 4 WANE INFORMACJE DOTYCZCE BEZPIECZESTWA; Unikanie zagroenia poarowego; Ostrzeenie
- 5 Unikanie poraenia prdem
- 6 Unikanie oparze; Inne ostrzeenia
- 7 Prawidowa eksploatacja kuchenki i unikanie uszkodzenia; Wa
- 8 PRZEGLD URZDZENIA; Kuchenka mikrofalowa i akcesoria
- 9 PRZED ROZPOCZCIEM KORZYSTANIA
- 10 Dostosowywanie godziny po ustawieniu zegara; Przyk; Korzystanie z przycisku STOP
- 11 Gotowanie z uyciem mikrofal
- 12 Pojemniki przeznaczone do kuchenek mikrofalowych
- 13 OBSUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; Ustawienia mocy kuchenki
- 14 Timer kuchenny
- 15 Dodawanie 30 sekund; Bezporednie uruchomienie; Plus i minus
- 16 Gotowanie wieloetapowe
- 17 Automatyczne gotowanie
- 18 Automatyczne rozmrażanie
- 19 TABELA PROGRAMÓW; Tabela funkcji automatycznego gotowania
- 21 Przepisy dla funkcji automatycznego gotowania; Podgrzewanie potraw i napojów
- 22 Rozmraania
- 23 PRZEPISY; Dostosowywanie przepisów do kuchenki mikrofalowej
- 24 Ratatouille; Filety z soli
- 25 Gulasz z cielciny po szwajcarsku
- 27 Obudowa kuchenki; Podstawa obrotowa i podpórka podstawy obrotowej; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 28 ROZWIZYWANIE PROBLEMÓW
- 29 MONTA; Monta urzdzenia; Opcja monta
- 31 Materiay opakowaniowe; Utylizacja zuytych urzdze; Podczanie do róda zasilania; INFORMACJE DOTYCZCE OCHRONY RODOWISKA
- 32 WARUNKI GWARANCYJNE; Gwarancja Europejska:
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)