Przepisy dla funkcji automatycznego gotowania; Podgrzewanie potraw i napojów - AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 21

AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

Filet rybny w pikantnym sosie

50

Tabela programów

1. Połóż filet rybny w okrągłym naczyniu do zapiekania,

cienkimi końcami w kierunku środka i posyp solą.

2. Posmaruj filet rybny bananem i gotowym sosem curry.
3. Zawiń w folię spożywczą z otworami do kuchenek

mikrofalowych i gotuj, używając funkcji
AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA, „Filet rybny w sosie”.

4. Po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Filet rybny w sosie curry

Przepisy dla funkcji automatycznego gotowania

1. Wymieszaj składniki na sos.
2. Połóż filet rybny w okrągłym naczyniu do zapiekania,

cienkimi końcami w kierunku środka i posyp solą.

3. Posmaruj filet rybny sosem.
4. Zawiń w folię spożywczą z otworami do kuchenek

mikrofalowych i gotuj, używając funkcji
AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA, „Filet rybny w sosie”.

5. Po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Tabela gotowania

Podgrzewanie potraw i napojów

0,4 kg

0,8 kg

1,2 kg

140 g

280 g

420 g

pomidory z puszki

(ods

ą

czone)

40 g

80 g

120 g

kukurydza

4 g

8 g

12 g

sos chilli

12 g

24 g

36 g

cebula (drobno posiekana)

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

1–2

ł

y

ż

ki

sto

ł

owe

2–3

ł

y

ż

ki

sto

ł

owe

ocet z czerwonego wina

musztarda, tymianek i pieprz
cayenne

200 g

400 g

600 g

filet rybny
sól

0,4 kg

0,8 kg

1,2 kg

200 g

400 g

600 g

filet rybny
sól

40 g

80 g

100 g

banan (w plasterkach)

160 g

320 g

480 g

gotowy sos curry

Potrawa/

napój

Ilo

-g/ml-

Ustawienie

-mocy-

Czas

-min-

Metoda

Mleko

1 fili

ż

anka

150

800 W

ok. 1

nie przykrywa

ć

Woda

1 fili

ż

anka

6 fili

ż

anek

1 naczynie

150
900

1000

800 W
800 W
800 W

1-2

10-12
11-13

nie przykrywa

ć

nie przykrywa

ć

nie przykrywa

ć

Potrawa na jednym
talerzu (warzywa, mi

ę

so

i dodatki)

400

800 W

3-6

pola

ć

sos odrobin

ą

wody, przykry

ć

, wymiesza

ć

w po

ł

owie

gotowania

Zupa / gulasz

200

800 W

1-2

przykry

ć

, wymiesza

ć

po ugotowaniu

tbsp =

ł

y

ż

ka sto

ł

owa

fili

ż

anka = pe

ł

na fili

ż

anka

g = gram

ml = mililitr

min = minuty

tsp =

ł

y

ż

eczka

KG = kilogram

l = litr

cm = centymetr

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)