PRZEPISY; Dostosowywanie przepisów do kuchenki mikrofalowej - AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 23

AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

52

Przepisy

PRZEPISY

Wszystkie przepisy w tym podręczniku umożliwiają uzyskanie 4 porcji, chyba że podano inaczej.

Dostosowywanie przepisów do kuchenki mikrofalowej

Aby dostosować ulubione przepisy do kuchenki mikrofalowej, należy uwzględnić następujące zalecenia: czas
gotowania należy skrócić od jednej trzeciej do połowy. Należy skorzystać z przykładowych przepisów w tej
instrukcji obsługi.
Potrawy o dużej zawartości wody, na przykład mięso, ryba, drób, warzywa, owoce, gulasz i zupy można
łatwo przygotować w kuchence mikrofalowej.
Potrawy o małej ilości wody, na przykład talerze z jedzeniem należy przed podgrzaniem lub gotowaniem
zwilżyć na powierzchni.
Ilość płynów dodawaną do surowych potraw duszonych należy ograniczyć do około dwóch trzecich ilości
oryginalnego przepisu. W razie potrzeby należy dodać większą ilość wody podczas gotowania.
Ilość dodawanego tłuszczu można znacznie zmniejszyć. W celu doprawienia potrawy wystarczy dodać
niewielką ilość masła, margaryny lub oleju. Z tego powodu kuchenka mikrofalowa doskonale nadaje się do
przygotowania potraw o niskiej zawartości tłuszczu w ramach diety.

Zupa grzybowa

1. Włóż warzywa i bulion do miski, przykryj i gotuj.

8–9 min 800 W

2. Zmiksuj wszystkie składniki w mikserze.
3. Wymieszaj mąkę i masło na pastę i dodaj do zupy.

Dopraw solą oraz pieprzem, przykryj i gotuj. Wymieszaj po
ugotowaniu.
4–6 min 800 W

4. Wymieszaj żółtko ze śmietaną, stopniowo dodawaj do zupy,

mieszając ją. Podgrzej przez krótki czas, ale nie doprowadzaj
do wrzenia

!

1–2 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 5 minuty.

Naczynia Miska z pokrywk (pojemno 2 l

)

200 g

grzyby, w plasterkach

50 g

cebula, drobno posiekana

300 ml

bulion mi

ę

sny

300 ml

ś

mietana

25 g

m

ą

ka

25 g

mas

ł

o lub margaryna

sól i pieprz

1

jajka

150 g

ś

mietana

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)