Ratatouille; Filety z soli - AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 24

AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

53

Przepisy

Ratatouille

1. Wlej do miski oliwę z oliwek oraz czosnek. Dodaj

przygotowane warzywa, oprócz serc karczochów i dopraw
pieprzem. Dodaj mieszankę przypraw, przykryj i gotuj,
wymieszaj jeden raz.
19–21 min 800 W
Na 5 minut przed końcem dodaj serca karczochów i gotuj.

2. Dopraw ratatouille do smaku solą i pieprzem. Usuń mieszankę

przypraw przed podaniem. Po ugotowaniu pozostaw na około
2 minuty.

Filety z soli

1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij ości.
2. Pokrój cytrynę i pomidory w cienkie plasterki.
3. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż filety rybne do naczynia

i skrop olejem roślinnym.

4. Posyp naczynie pietruszką, ułóż plasterki pomidorów na

wierzchu i dopraw. Połóż plasterki cytryny na pomidorach
i polej je białym winem.

5. Połóż małe kawałki masła na cytrynie, przykryj i gotuj.

16–19 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Naczynia Miska z pokrywk (pojemno 2 l

)

5 łyżka
stołowa

oliwa z oliwek

1 ząbek

czosnek, rozgnieciony

50 g

cebula, w plasterkach

250 g

bakłażan, w kostkach

250 g

cukinia, w kostkach

200 g

papryka, w dużych kostkach

75 g

koper włoski, w dużych kostkach

1

mieszanka przypraw

200 g

serca karczochów z puszki, pokrojone na
ćwiartki
sól i pieprz

Naczynia P

ytkie owalne naczynie do pieczenia

z foli

spo

ywcz

z otworami do

kuchenek mikrofalowych
(d

ugo



ok. 26 cm)

400 g

filety z soli

1

cytryna, cała

150 g

pomidory

10 g

masło

1 łyżka
stołowa

olej roślinny

1 łyżka
stołowa

pietruszka, posiekana

sól i pieprz

4 łyżka
stołowa

białe wino

20 g

masło lub margaryna

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)