AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 20

AEG MC1763E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

49

Tabela programów

Uwaga:

Automatyczne rozmrażanie

1. Steki i kotlety należy rozmrażać w jednej warstwie.
2. Mięso mielone należy zamrażać w cienkich warstwach.
3. Po odwróceniu potrawy należy zasłonić rozmrożone części małymi, płaskimi kawałkami folii aluminiowej.
4. Drób należy przygotować zaraz po rozmrożeniu.

Uwaga:

Należy wprowadzić tylko masę potrawy. Nie należy dodawać masy naczynia.

W przypadku potraw ważących więcej lub mniej niż podano w tabeli funkcji automatycznego gotowania i
automatycznego rozmrażania należy wybrać ustawienia ręcznie.

Temperatura końcowa będzie różna w zależności od temperatury początkowej. Po ugotowaniu należy
sprawdzić, czy z potrawy wydostaje się ciepło.

Jeżeli wymagane będzie wykonanie czynności

(np. odwrócenie potrawy), kuchenka zatrzyma si

ę

,

wyemituje sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy, a na wy

ś

wietlaczu b

ę

dzie miga

ć

warto

ść

i ikona pozosta

ł

ego czasu

gotowania. Aby kontynuowa

ć

gotowanie, w

łą

czy

ć

si

ę

START/QUICK.

Po u

ż

yciu trybu gotowania mikrofalami mo

ż

e w

łą

czy

ć

si

ę

wentylator.

Wa

ne:

Potrawy sch

ł

odzone s

ą

gotowane od 5

o

C, potrawy mro

ż

one s

ą

gotowane od -18

o

C.

Automatyczne

gotowanie

Waga ( jednostka

zmiany

) / naczynia

Przycisk

Procedura

Mi

ę

so, ryba,

drób

(ca

e ryby, steki

rybne, filety
rybne, udka
kurze, piersi
kurze, mi

so

mielone, stek,
kotlety,
burgery,
kie

baski)

0,2–0,8 kg (100 g)
Naczynie do tarty

x1

• W

ł

ó

ż

potraw

ę

do naczynia do tarty na

ś

rodku podstawy

obrotowej.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

, zmie

ń

u

ł

o

ż

enie i rozdziel potraw

ę

. Zas

ł

o

ń

cienkie kawa

ł

ki i ciep

ł

e

miejsca foli

ą

aluminiow

ą

.

• Po rozmro

ż

eniu zawi

ń

potraw

ę

w foli

ę

na 15-45 minut, a

ż

do ca

ł

kowitego rozmro

ż

enia.

Uwaga:

Nieodpowiednie dla ca

ł

ego kurczaka.

• Mi

ę

so mielone: Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego

odwró

ć

potraw

ę

. W razie potrzeby wyjmij rozmro

ż

one

cz

ęś

ci.

Chleb

0,1–1,0 kg (100 g)
Naczynie do tarty

x2

• Rozmie

ść

potraw

ę

w naczyniu do tarty ustawionym na

ś

rodku podstawy obrotowej.

W przypadku wagi 1,0 kg umie

ść

potraw

ę

bezpo

ś

rednio na

podstawie obrotowej.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

, zmie

ń

u

ł

o

ż

enie potrawy i wyjmij rozmro

ż

one kawa

ł

ki.

• Po odmro

ż

eniu przykryj potraw

ę

foli

ą

aluminiow

ą

i pozostaw na 5–15 min, a

ż

do ca

ł

kowitego rozmro

ż

enia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)