Szynka nadziewana - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 27

Kuchenka mikrofalowa Electrolux EMS 26204 OK – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
- Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
- Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
- Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
- Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
- Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
- Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
- Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
- Strona 17 – Przyk
- Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
- Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
- Strona 21 – OBNI
- Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
- Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
- Strona 27 – Szynka nadziewana
- Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
- Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
- Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
- Strona 34 – ŁĄ
- Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
- Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
www.electrolux.com
60
Kotlety ciel
ę
ce z mozzarell
ą
1. Umyj, osusz i rozbij cielęcinę.
2. Przygotuj puree z pomidorów, dodaj czosnek,
olej, sól, pieprz, kapary i oregano, a następnie
polej cielęcinę. Przykryj i gotuj.
15–19 min 630 W
Odwró
ć
mi
ę
so.
3. Po
ł
ó
ż
plastry mozzarelli na ka
ż
dym kotlecie,
dopraw i gotuj bez przykrycia na wysokim
ruszcie.
9–12 min Podwójne grilowanie (630 W)
Po ugotowaniu pozostaw na 5 minut.
Zapiekanka z cukinii i makaronu
1. Wymieszaj pomidory z cebul
ą
i dobrze dopraw.
Dodaj makaron. Polej makaron sosem
pomidorowym i po
ł
ó
ż
na wierzchu plastry
cukinii.
2. Ubij kwa
ś
n
ą
ś
mietan
ę
i jajka, a nast
ę
pnie polej
zapiekank
ę
. Posyp z wierzchu tartym serem.
Po
ł
ó
ż
na niskim ruszcie i gotuj.
18–21 min 900 W
7–8 min Podwójne grilowanie (630 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5–10 minut.
Naczynia: P
ł
ytkie kwadratowe naczynie do
zapiekania z pokrywk
ą
(d
ł
ugo
ś
ć
ok. 25 cm)
150 g
ser mozzarella, w plasterkach
500 g
pomidory z puszki, ods
ą
czone
4
kotlety ciel
ę
ce (600 g)
20 ml
oliwa z oliwek
2
z
ą
bki czosnku, posiekane
20 g
kapary
oregano
sól i pieprz
Naczynia: naczynie do zapiekania (d
ł
ugo
ść
ok.
26 cm)
80 g
makaron, ugotowany
400 g
pokrojone pomidory z puszki
150 g
cebula, drobno posiekana
bazylia, tymianek, sól, pieprz
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
olej do wysmarowania naczynia
450 g
cukinia, w plasterkach
150 g
kwa
ś
na
ś
mietana
2
jajka
100 g
ser Cheddar, starty
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z
ś
wie
ż
ym serem fromage,
dopraw do smaku.
2. Dodaj
ł
y
ż
k
ę
sto
ł
ow
ą
nadzienia na górze
ka
ż
dego plastra gotowanej szynki i zawi
ń
je.
Przebij szynk
ę
drewnianym patyczkiem.
3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej
wod
ę
i
ś
mietan
ę
do miski, a nast
ę
pnie
podgrzej.
2–4 min 900 W
Wymieszaj m
ą
k
ę
i mas
ł
o, aby uzyska
ć
zasma
ż
k
ę
, dodaj do p
ł
ynu i ubijaj, a
ż
do
rozrobienia. Przykryj i gotuj, a
ż
zg
ę
stnieje.
1–2 min 900 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do wysmarowanego naczynia, w
ł
ó
ż
zwini
ę
te ruloniki szynki do sosu i gotuj pod
przykrywk
ą
.
10–12 min Podwójne grilowanie (630 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5 minut.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
2 l)
Owalne naczynie do zapiekania
(d
ł
ugo
ść
ok. 26 cm)
150 g
li
ś
cie szpinaku, posiekane
150 g
ś
wie
ż
y ser fromage, 20 % t
ł
uszczu
50 g
ser Emmental, starty
papryka ca
ł
a i mielona
8
plastrów
gotowana szynka (400 g)
125 ml woda
125 ml
ś
mietana
20 g
m
ą
ka
20 g
mas
ł
o lub margaryna
10 g
mas
ł
o lub margaryna do wysmarowania
naczynia
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....
Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...
www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS17006OX
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX