Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 26

Spis treści:
- Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
- Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
- Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
- Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
- Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
- Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
- Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
- Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
- Strona 17 – Przyk
- Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
- Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
- Strona 21 – OBNI
- Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
- Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
- Strona 27 – Szynka nadziewana
- Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
- Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
- Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
- Strona 34 – ŁĄ
- Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
- Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
POLSKI
59
Filet rybny w sosie serowym
1. Umyj i osusz rybę, a następnie skrop sokiem z
cytryny. Natrzyj sol
ą
.
2. Nasmaruj misk
ę
. Dodaj cebul
ę
pokrojon
ą
w
kostk
ę
, przykryj i gotuj.
1-2 min 900 W
3. Posyp cebul
ę
m
ą
k
ą
, skrop bia
ł
ym winem i
wymieszaj.
4. Posmaruj naczynie do zapiekania i w
ł
ó
ż
do
niego ryb
ę
. Polej ryb
ę
sosem i posyp serem.
Po
ł
ó
ż
na niskim ruszcie i gotuj.
7–8 min 450 W
14-16 min Podwójne grilowanie (450 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 2 minuty.
Gulasz z ciel
ę
ciny po szwajcarsku
1. Pokrój ciel
ę
cin
ę
na paski.
2. Wysmaruj naczynie mas
ł
em. W
ł
ó
ż
mi
ę
so i
cebul
ę
do naczynia, przykryj i gotuj. Wymieszaj
raz podczas gotowania.
6–9 min 900 W
3. Dodaj bia
ł
e wino, sos pieczeniowy i
ś
mietan
ę
,
wymieszaj, przykryj i kontynuuj gotowanie.
Mieszaj co pewien czas.
3–5 min 900 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na oko
ł
o 5
minut. Posyp pietruszk
ą
.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
1 l)
p
ł
ytkie okr
ą
g
ł
e naczynie do zapiekania
(d
ł
ugo
ść
ok. 25 cm)
800 g
fi
lety rybne
2
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
sok z cytryny
sól
10 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
20 g
m
ą
ka
100 ml bia
ł
e wino
1
ł
y
ż
eczka
olej ro
ś
linny do wysmarowania naczynia
100 g
ser emmental, starty
2
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
pietruszka, posiekana
Naczynia: Naczynie z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
2 l)
600 g
fi
let z ciel
ę
ciny
10 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
bia
ł
e wino
100 ml mas
ł
o lub margaryna
doprawiony sos pieczeniowy,
na ok.
½
litra p
ł
ynu
300 ml
ś
mietana
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
pietruszka, posiekana
Pstr
ą
g z migda
ł
ami
1. Umyj i osusz pstr
ą
ga, a nast
ę
pnie skrop sokiem
z cytryny. Natrzyj ryb
ę
sol
ą
wewn
ą
trz oraz na
zewn
ą
trz i odstaw na 15 minut.
2. Rozpu
ść
mas
ł
o.
1 min 900 W
3. Osusz ryb
ę
, posmaruj mas
ł
em i obtocz w
m
ą
ce.
4. Nasmaruj naczynie. W
ł
ó
ż
pstr
ą
ga do naczynia i
gotuj na niskim ruszcie. Po up
ł
yni
ę
ciu dwóch
trzecich czasu gotowania obró
ć
pstr
ą
ga i
posyp migda
ł
ami.
15-18 min Podwójne grilowanie (450 W)
Po ugotowaniu odstaw na oko
ł
o 2 minuty.
Naczynia: P
ł
ytkie owalne naczynie do pieczenia
(d
ł
ugo
ść
ok. 32 cm)
4
pstr
ą
g (200 g), oczyszczony
sok z jednej cytryny
sól
30 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
m
ą
ka
10 g
mas
ł
o lub margaryna do wysmarowania
naczynia
50 g
p
ł
atki migda
ł
owe
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....
Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...
www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS17006OX
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX