Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 26

Electrolux EMS 26204 OK

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

POLSKI

59

Filet rybny w sosie serowym

1. Umyj i osusz rybę, a następnie skrop sokiem z

cytryny. Natrzyj sol

ą

.

2. Nasmaruj misk

ę

. Dodaj cebul

ę

pokrojon

ą

w

kostk

ę

, przykryj i gotuj.

1-2 min 900 W

3. Posyp cebul

ę

m

ą

k

ą

, skrop bia

ł

ym winem i

wymieszaj.

4. Posmaruj naczynie do zapiekania i w

ł

ó

ż

do

niego ryb

ę

. Polej ryb

ę

sosem i posyp serem.

Po

ł

ó

ż

na niskim ruszcie i gotuj.

7–8 min 450 W
14-16 min Podwójne grilowanie (450 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Gulasz z ciel

ę

ciny po szwajcarsku

1. Pokrój ciel

ę

cin

ę

na paski.

2. Wysmaruj naczynie mas

ł

em. W

ł

ó

ż

mi

ę

so i

cebul

ę

do naczynia, przykryj i gotuj. Wymieszaj

raz podczas gotowania.
6–9 min 900 W

3. Dodaj bia

ł

e wino, sos pieczeniowy i

ś

mietan

ę

,

wymieszaj, przykryj i kontynuuj gotowanie.
Mieszaj co pewien czas.
3–5 min 900 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na oko

ł

o 5

minut. Posyp pietruszk

ą

.

Naczynia: Miska z pokrywk

ą

(pojemno

ś

ć

1 l)

p

ł

ytkie okr

ą

g

ł

e naczynie do zapiekania

(d

ł

ugo

ść

ok. 25 cm)

800 g

fi

lety rybne

2

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

sok z cytryny

sól

10 g

mas

ł

o lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

20 g

m

ą

ka

100 ml bia

ł

e wino

1

ł

y

ż

eczka

olej ro

ś

linny do wysmarowania naczynia

100 g

ser emmental, starty

2

ł

y

ż

ki

sto

ł

owe

pietruszka, posiekana

Naczynia: Naczynie z pokrywk

ą

(pojemno

ś

ć

2 l)

600 g

fi

let z ciel

ę

ciny

10 g

mas

ł

o lub margaryna

50 g

bia

ł

e wino

100 ml mas

ł

o lub margaryna

doprawiony sos pieczeniowy,

na ok.

½

litra p

ł

ynu

300 ml

ś

mietana

1

ł

y

ż

ka

sto

ł

owa

pietruszka, posiekana

Pstr

ą

g z migda

ł

ami

1. Umyj i osusz pstr

ą

ga, a nast

ę

pnie skrop sokiem

z cytryny. Natrzyj ryb

ę

sol

ą

wewn

ą

trz oraz na

zewn

ą

trz i odstaw na 15 minut.

2. Rozpu

ść

mas

ł

o.

1 min 900 W

3. Osusz ryb

ę

, posmaruj mas

ł

em i obtocz w

m

ą

ce.

4. Nasmaruj naczynie. W

ł

ó

ż

pstr

ą

ga do naczynia i

gotuj na niskim ruszcie. Po up

ł

yni

ę

ciu dwóch

trzecich czasu gotowania obró

ć

pstr

ą

ga i

posyp migda

ł

ami.

15-18 min Podwójne grilowanie (450 W)
Po ugotowaniu odstaw na oko

ł

o 2 minuty.

Naczynia: P

ł

ytkie owalne naczynie do pieczenia

(d

ł

ugo

ść

ok. 32 cm)

4

pstr

ą

g (200 g), oczyszczony

sok z jednej cytryny
sól

30 g

mas

ł

o lub margaryna

50 g

m

ą

ka

10 g

mas

ł

o lub margaryna do wysmarowania

naczynia

50 g

p

ł

atki migda

ł

owe

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA

www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....

Strona 4 - Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała

Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...

Strona 5 - Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia

www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...

Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux