PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 20

Spis treści:
- Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
- Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
- Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
- Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
- Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
- Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
- Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
- Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
- Strona 17 – Przyk
- Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
- Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
- Strona 21 – OBNI
- Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
- Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
- Strona 27 – Szynka nadziewana
- Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
- Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
- Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
- Strona 34 – ŁĄ
- Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
- Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
POLSKI
53
PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA
1. Nabij mięso na przemian z warzywami na 4
drewniane patyczki.
2. Wymieszaj olej z przyprawami i posmaruj
kebab.
3. Po
ł
ó
ż
kebab na wysokim ruszcie i gotuj z
u
ż
yciem trybu AUTOMATYCZNEGO
GOTOWANIA „Grilowane szasz
ł
yki”.
1. W
ł
ó
ż
warzywa, mas
ł
o i przyprawy do naczynia
do zapiekanek i wymieszaj. Gotuj przez 2–6
min z moc
ą
900 W w zale
ż
no
ś
ci od masy.
2. Umyj ryb
ę
, osusz, skrop sokiem z cytryny i
posyp sol
ą
.
3. Wymieszaj
ś
mietan
ę
crème fraiche z
warzywami i dopraw ponownie.
4. W
ł
ó
ż
po
ł
ow
ę
warzyw do naczynia do
zapiekania. Po
ł
ó
ż
ryb
ę
na wierzchu, przykryj
pozosta
ł
ymi warzywami.
5. Posyp serem Gouda na wierzchu, po
ł
ó
ż
na
niskim ruszcie i gotuj w trybie
AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA „Zapiekany
fi
let rybny”.
6. Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5 minuty.
Grilowane szaszłyki
4 porcje
400 g
kotlety wieprzowe, w kostkach
100 g
paski boczku
100 g
cebula, w
ć
wiartkach
250 g
pomidory, w
ć
wiartkach
100 g
zielona papryka, w kostkach
2
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
olej
4
ł
y
ż
eczka papryka mielona
sól
1
ł
y
ż
eczka pieprz cayenne
1
ł
y
ż
eczka sos worcester
Zapiekany filet rybny Esterhazy
0,5 kg
1,0 kg
1,5 kg
230 g
450 g
680 g
fi
let rybny
100 g
200 g
300 g
por (w plasterkach)
20 g
40 g
60 g
cebula (drobno
pokrojona)
40 g
100 g
140 g
marchewka (starta)
10 g
15 g
20 g
mas
ł
o lub margaryna
sól, pieprz i ga
ł
ka
muszkato
ł
owa
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
1
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
2
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
sok z cytryny
50 g
100 g
150 g
ś
mietana crème fraiche
50 g
100 g
150 g
ser Gouda (starty)
1. Umyj i osusz ryb
ę
, skrop z sokiem z cytryny,
posyp sol
ą
i posmaruj mas
ł
em z anchovy.
2. W
ł
ó
ż
do naczynia do zapiekania.
3. Posyp ryb
ę
serem Gouda.
4. Po
ł
ó
ż
pomidory na ser.
5. Dopraw sol
ą
, pieprzem i mieszank
ą
zió
ł
.
6. Ods
ą
cz ser Mozarella, pokrój w plastry i po
ł
ó
ż
na pomidorach. Posyp ser bazyli
ą
.
7. Po
ł
ó
ż
naczynie do zapiekania na niskim ruszcie
i gotuj w trybie AUTOMATYCZNEGO
GOTOWANIA „Zapiekany
fi
let rybny”.
8. Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5 minuty.
Zapiekany filet rybny po włosku
0,5 kg
1,0 kg
1,5 kg
200 g
430 g
630 g
fi
let rybny
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
1
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
sok z cytryny
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
1
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
mas
ł
o z anchovy
30 g
50 g
80 g
ser Gouda (starty)
sól i pieprz
150 g
300 g
450 g
ś
wie
ż
e pomidory
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
1
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
2
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
mieszanka posiekanych
zió
ł
100 g
180 g
280 g
ser Mozzarella
½
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
3
/
4
ł
y
ż
ki
sto
ł
owe
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
bazylia (posiekana)
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....
Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...
www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS17006OX
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX