Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 28

Spis treści:
- Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
- Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
- Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
- Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
- Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
- Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
- Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
- Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
- Strona 17 – Przyk
- Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
- Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
- Strona 21 – OBNI
- Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
- Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
- Strona 27 – Szynka nadziewana
- Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
- Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
- Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
- Strona 34 – ŁĄ
- Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
- Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
POLSKI
61
Lasagne
1. Pokrój pomidory, wymieszaj z szynk
ą
i cebul
ą
,
czosnkiem, mielon
ą
wo
ł
owin
ą
i puree z
pomidorów. Dopraw, przykryj i gotuj.
5–8 min 900 W
2. Wymieszaj ch
ł
odn
ą
ś
mietan
ę
z mlekiem,
Parmezanem, zio
ł
ami, olejem i przyprawami.
3. Nasmaruj naczynie i pokryj dno oko
ł
o
1
/
3
makaronu. U
ł
ó
ż
po
ł
ow
ę
mieszanki mielonego
mi
ę
sa na makaronie i polej sosem. Powtórz
czynno
ś
ć
i zako
ń
cz pozosta
ł
ym makaronem.
Polej makaron sosem i posyp Parmezanem.
Gotuj pod przykryciem.
13–17 min 630 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5–10
minut.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ść
2 l) p
ł
ytkie
kwadratowe naczynie do zapiekania z
pokrywk
ą
(oko
ł
o 20 x 20 x 6 cm)
300 g
pomidory z puszki
50 g
szynka, pokrojona
50 g
cebula, drobno posiekana
1
z
ą
bek czosnku, rozgnieciony
250 g
mielona wo
ł
owina
2
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
puree z pomidorów
sól i pieprz
150 ml
ś
mietana crème fraiche
100 ml mleko
50 g
Parmezan, starty
1
ł
y
ż
eczka
mieszanka posiekanych zió
ł
1
ł
y
ż
eczka
oliwa z oliwek
1
ł
y
ż
eczka
olej ro
ś
linny do wysmarowanianaczynia
125 g
makaron lasagne
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
Parmezan, starty
Gruszki w sosie czekoladowym
1. Wsyp cukier, cukier waniliowy, likier gruszkowy
i wod
ę
do miski, wymieszaj, przykryj i gotuj.
1–2 min 900 W
2. W
ł
ó
ż
gruszki do p
ł
ynu, przykryj i gotuj.
5–8 min 900 W
Wyjmij gruszki z zagotowanego p
ł
ynu i w
ł
ó
ż
do lodówki.
3. Wlej 50 ml p
ł
ynu do mniejszej miski. Dodaj
czekolad
ę
i
ś
mietan
ę
crème fraiche, przykryj i
gotuj.
2–3 min 900 W
4. Wymieszaj dok
ł
adnie sos, polej gruszki i podaj.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
2 l)
Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ść
1 l)
4
ca
ł
e gruszki, obrane (600 g)
60 g
cukier
10 g
cukier waniliowy
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
likier gruszkowy
150 ml woda
130 g
gorzka czekolada, posiekana
100 g
ś
mietana crème fraiche
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....
Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...
www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS17006OX
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX