OBNI - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 21

Electrolux EMS 26204 OK

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

www.electrolux.com

54

Wa

ż

ne!

W przypadku gotowania potraw przez
standardowy czas w tym samym trybie gotowania
moc kuchenki jest obni

ż

ana automatycznie, aby

unikn

ą

ć

przypalenia. Poziom mocy mikrofal

zostanie zmniejszony lub grza

ł

ka grila b

ę

dzie

w

ł

ą

czana i wy

łą

czana. Po wstrzymaniu na 90

sekund mo

ż

na ustawi

ć

pe

ł

n

ą

moc.

Tryb gotowania

Standardowy czas

Obni

ż

ony poziom mocy

Mikrofale 900 W

20 minut

Mikrofale 630 W

Gril

20 minut

Gril - 50 %

Podwójne grilowanie

Gril - 20 minut

Gril - 50 %

OBNI

Ż

ONY POZIOM MOCY

1. Wymieszaj li

ś

cie szpinaku z cebul

ą

i dopraw

sol

ą

, pieprzem oraz ga

ł

k

ą

muszkato

ł

ow

ą

.

2. Posmaruj naczynie do zapiekania. U

ł

ó

ż

w

naczyniu na przemian plastry ziemniaków,
szynk

ę

pokrojon

ą

w kostk

ę

i szpinak. Na samej

górze powinien znajdowa

ć

si

ę

szpinak.

3. Wymieszaj jajka ze

ś

mietan

ą

crème fraiche,

dodaj sól i pieprz, a nast

ę

pnie polej

zapiekank

ę

.

4. Posyp zapiekank

ę

startym serem.

5. Po

ł

ó

ż

na niskim ruszcie i gotuj z u

ż

yciem trybu

AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA.

6. Po ugotowaniu pozostaw na 5–10 minut.

Zapiekanka ze szpinakiem

0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg
150 g

300 g

450 g

li

ś

cie szpinaku

(ugotowane)

15 g

30 g

45 g

cebula (drobno

posiekana)
sól, pieprz i ga

ł

ka

muszkato

ł

owa

5 g

10 g

15 g

mas

ł

o lub margaryna

(do wysmarowania

naczynia)

150 g

300 g

450 g

gotowane ziemniaki (w

plasterkach)

35 g

75 g

110 g

gotowana szynka

(pokrojona w kostk

ę

)

50 g

100 g

150 g

ś

mietana crème fraiche

1

2

3

jajka

40 g

75 g

115 g

starty ser

1. Posmaruj naczynie do zapiekania, a nast

ę

pnie

u

ł

ó

ż

na przemian warstwami plastry

ziemniaków i cukini

ę

.

2. Wymieszaj jajka ze

ś

mietan

ą

crème fraiche,

dopraw sol

ą

, pieprzem i czosnkiem, a

nast

ę

pnie polej zapiekank

ę

.

3. Posyp zapiekank

ę

serem Gouda.

4. Na koniec posyp zapiekank

ę

pestkami

s

ł

onecznika.

5. Po

ł

ó

ż

na niskim ruszcie i gotuj z u

ż

yciem trybu

AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA.

6. Po ugotowaniu pozostaw na 5–10 minut.

Zapiekanka z ziemniaków i cukinii

0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg
5 g

10 g

15 g

mas

ł

o lub margaryna

(do wysmarowania

naczynia)

200 g

400 g

600 g

gotowane ziemniaki (w

plasterkach)

115 g

230 g

345 g

cukinia (drobno

pokrojona)

75 g

150 g

225 g

ś

mietana crème fraiche

1

2

3

jajka

½

1

2

z

ą

bek czosnku

(rozgnieciony)
sól i pieprz

40 g

80 g

120 g

starty ser Gouda

10 g

20 g

30 g

pestki s

ł

onecznika

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA

www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....

Strona 4 - Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała

Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...

Strona 5 - Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia

www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...

Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux