TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne - Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 18

Electrolux EMS 26204 OK
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
38 Strona 38
39 Strona 39
40 Strona 40
41 Strona 41
42 Strona 42
43 Strona 43
Strona: / 43

Spis treści:

  • Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
  • Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
  • Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
  • Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
  • Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
  • Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
  • Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
  • Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
  • Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
  • Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
  • Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
  • Strona 17 – Przyk
  • Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
  • Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
  • Strona 21 – OBNI
  • Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
  • Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
  • Strona 27 – Szynka nadziewana
  • Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
  • Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
  • Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
  • Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
  • Strona 34 – ŁĄ
  • Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
  • Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
Ładowanie instrukcji

POLSKI

51

TABELA PROGRAMÓW

TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO

ROZMRAŻANIA

Automatyczne

gotowanie

Waga (jednostka

zmiany)/naczynia

Przycisk Procedura

Napoje
(herbata/kawa)

1–6

fi

li

ż

anek

1

fi

li

ż

anka = 200 ml

• Ustaw

fi

li

ż

ank

ę

przy kraw

ę

dzi podstawy obrotowej.

Ziemniaki

gotowane i w

mundurkach

0,2–1,0 kg (100 g)

Miska i pokrywka

Gotowane ziemniaki: Obierz ziemniaki i pokrój je na

kawa

ł

ki.

Ziemniaki w mundurkach: Wybierz ziemniaki podobnej

wielko

ś

ci i umyj je.

• W

ł

ó

ż

ziemniaki do ugotowania lub ziemniaki w

mundurkach do miski.

• Dodaj odpowiedni

ą

ilo

ś

ć

wody (na 100 g), ok. 2

ł

y

ż

ki

sto

ł

owe i odrobin

ę

soli.

• Przykryj pojemnik pokrywk

ą

.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego wymieszaj

potraw

ę

i za

ł

ó

ż

pokrywk

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw na oko

ł

o 2 minuty.

Grilowane

szasz

ł

yki

0,2–0,8 kg (100 g)

Wysoki ruszt

• Zobacz przepis „Grilowane szasz

ł

yki” na stronie 53.

• Po

ł

ó

ż

na wysokim ruszcie i gotuj.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

potraw

ę

.

• Po ugotowaniu wyjmij i po

ł

ó

ż

na talerzu w celu

podania. Nie jest wymagane pozostawianie

potrawy do ostygni

ę

cia.

Zapiekany

fi

let rybny

0,5–1,5 kg* (100 g)

Naczynie do

zapiekania

Niski ruszt

• Zobacz przepis „Zapiekany

fi

let rybny” na stronie 53.

* Ca

ł

kowita masa sk

ł

adników.

Grilowany

kurczak

0,9–1,8 kg (100 g)

Naczynie do tarty

Niski ruszt

• Wymieszaj 2

ł

y

ż

ki sto

ł

owe oleju, 1

ł

y

ż

eczk

ę

papryki,

sól i pieprz, a nast

ę

pnie posmaruj kurczaka.

• Nak

ł

uj skór

ę

kurczaka.

• W

ł

ó

ż

kurczaka piersiami w dó

ł

do naczynia do tarty.

• Po

ł

ó

ż

na niskim ruszcie i gotuj.

• Po wyemitowaniu sygna

ł

u d

ź

wi

ę

kowego odwró

ć

potraw

ę

.

• Po ugotowaniu pozostaw w kuchence na oko

ł

o 3

minuty wyjmij i po

ł

ó

ż

na talerzu w celu podania.

Zapiekanka

0,5–1,5 kg* (100 g)

Naczynie do

zapiekania

Niski ruszt

• Zobacz przepis „Zapiekanka” na stronie 54.

* Ca

ł

kowita masa sk

ł

adników.

Potrawy sch

ł

odzone s

ą

gotowane od 5

o

C, potrawy mro

ż

one s

ą

gotowane od -18

o

C.

x1

x2

x3

x4

x5

x6

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA

www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....

Strona 4 - Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała

Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...

Strona 5 - Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia

www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...

Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux