Electrolux EMS 26204 OK - Instrukcja obsługi - Strona 25

Spis treści:
- Strona 3 – Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – Unikanie zagrożenia pożarowego; Unikanie obrażeń ciała
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem; Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia
- Strona 6 – ść; Unikanie oparzeń; ęś
- Strona 8 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA; Wa
- Strona 9 – TRYB EKONOMICZNY; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 11 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ; Charakterystyka potraw; Sposoby gotowania
- Strona 12 – POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH; Pojemnik; CZNE ROZMRA
- Strona 13 – POZIOMU MOCY KUCHENKI; Ustawienie
- Strona 14 – TIMER KUCHENNY; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; Zwiększenie czasu gotowania; PLUS I MINUS
- Strona 16 – Automatyczne Gotowanie; Potrawa
- Strona 17 – Przyk
- Strona 18 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO; Automatyczne
- Strona 20 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Grilowane szaszłyki
- Strona 21 – OBNI
- Strona 22 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; wienie
- Strona 24 – PRZEPISY; Bakła
- Strona 27 – Szynka nadziewana
- Strona 28 – Lasagne; Gruszki w sosie czekoladowym
- Strona 30 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; Problem
- Strona 33 – MONTAŻ; Kuchenk; Pozycja Wymiary wn; Wymiary w mm; MONTAŻ URZĄDZENIA; Opcja monta
- Strona 34 – ŁĄ
- Strona 35 – MATERIAŁY OPAKOWANIOWE; UTYLIZACJA ZU; INFORMACJE DOTYCZ
- Strona 36 – WARUNKI GWARANCYJNE
Filety z soli
1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij o
ś
ci.
2. Pokrój cytryn
ę
i pomidory w cienkie plasterki.
3. Wysmaruj naczynie mas
ł
em. W
ł
ó
ż
fi
lety rybne
do naczynia i skrop olejem ro
ś
linnym.
4. Posyp naczynie pietruszk
ą
, u
ł
ó
ż
plasterki
pomidorów na wierzchu i dopraw. Po
ł
ó
ż
plasterki cytryny na pomidorach i polej je
bia
ł
ym winem.
5. Po
ł
ó
ż
ma
ł
e kawa
ł
ki mas
ł
a na cytrynie, przykryj i
gotuj.
11–13 min 630 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 2 minuty.
www.electrolux.com
58
Naczynia: P
ł
ytkie owalne naczynie do pieczenia z
foli
ą
spo
ż
ywcz
ą
z otworami do
kuchenek mikrofalowych (d
ł
ugo
ś
ć
ok.
26 cm)
400 g
fi
lety z soli
1
cytryna, ca
ł
a
150 g
pomidory
10 g
mas
ł
o
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
olej ro
ś
linny
1
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
pietruszka, posiekana
sól i pieprz
4
ł
y
ż
ka
sto
ł
owa
bia
ł
e wino
20 g
mas
ł
o lub margaryna
Grzyby z rozmarynem
1. Usu
ń
trzony grzybów. Posiekaj trzony na ma
ł
e
kawa
ł
ki.
2. Posmaruj p
ł
ytkie naczynie. Dodaj cebul
ę
,
boczek pokrojony w kostk
ę
i trzony grzybów.
Dopraw pieprzem oraz rozmarynem, przykryj i
gotuj.
3-5 min 900 W
Pozostaw do ostygni
ę
cia.
3. Podgrzej w misce
ś
mietan
ę
i 100 ml bia
ł
ego
wina.
1-3 min 900 W
4. Wymieszaj pozosta
ł
e wino z m
ą
k
ą
. Mieszaj
ą
c,
dodaj do gor
ą
cego p
ł
ynu, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
oko
ł
o 1 min 900 W
5. Nape
ł
nij grzyby mieszank
ą
z boczkiem i w
ł
ó
ż
do p
ł
ytkiego naczynia. Polej grzyby sosem i
gotuj na niskim ruszcie.
6–8 min Podwójne grilowanie (630 W)
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 2 minuty.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
1 l)
p
ł
ytkie okr
ą
g
ł
e naczynie z pokrywk
ą
(
ś
rednica ok. 22 cm)
8
du
ż
e grzyby (oko
ł
o 225 g), ca
ł
e
20 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
50 g
boczek, pokrojony w drobn
ą
kostk
ę
czarny pieprz
ś
wie
ż
y rozmaryn, posiekany
125 ml
wytrawne bia
ł
e wino
125 ml
ś
mietana
20 g
m
ą
ka
Zupa cebulowa
1. Nasmaruj misk
ę
, dodaj cebul
ę
pokrojon
ą
w
plastry, bulion mi
ę
sny i przyprawy. Przykryj i
gotuj.
9–11 min 900 W
2. Przyrumie
ń
kromki chleba, pokrój je w kostk
ę
i
w
ł
ó
ż
do misek. Zalej zup
ą
grzanki i posyp
serem.
3. Ustaw miski na podstawie obrotowej i griluj.
6–7 min Grilowanie
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ś
ć
2 l)
4 miski na zup
ę
(200 ml)
10 g
mas
ł
o lub margaryna
100 g
cebula, w plasterkach
800 ml
bulion mi
ę
sny
sól i pieprz
2 plastrów chleb
40 g
starty ser
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
www.electrolux.com 36 SPIS TREŚCI Z MYŚLĄ O TOBIE WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37PRZEGLĄD URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....
Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiejmocy lub zbyt długich czasów gotowania mo ż e spowodować przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzić do po ż aru. Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, aby w sytuacji awa...
www.electrolux.com 38 c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d) Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS17006OX
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX