DeLonghi EN355.GAE Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
a1)
b)
c)
f)
e)
e)+d)
d)
a)
a2)
Aeroccino - instrukcja obsługi /
Aeroccino - инструкции по применению
❶
Części: a)
Pokrywka
a1)
Przechowywanie mieszadełka
a2)
Uszczelka
b)
Przycisk START/STOP
c)
Dzbanek
d)
Mieszadełko do ciepłego mleka
e)
Mieszadełko do
spieniania mleka: ciepła i zimna mleczna pianka
f)
Podstawka elektryczna
Краткое описание: a)
Крышка
a1)
Пластиковая
крышка
a2)
Изолирующий слой
b)
Кнопка
включения/выключения
c)
Капучинатор
d)
Венчик
(для горячего молока)
e)
Венчик-пружина (для
молочной пены)
f)
База
OSTRZEŻENIE:
W celu zapewnienia właściwego poziomu higieny i odpowiedniej konserwacji urządzenia zaleca się nie używać
specjalnie wzbogacanego mleka, mleka w proszku ani mleka smakowego.
OSTRZEŻENIE:
Nie należy dodawać syropu, cukru,
czekolady w proszku ani żadnych innych dodatków bezpośrednio do dzbanka, ponieważ może to spowodować uszkodzenie powłoki
podczas przyrządzania napoju.
ВНИМАНИЕ:
Для соблюдения требований гигиены и обеспечения исправной работы прибора
настоятельно рекомендуется не использовать обогащенное молоко, сухое или восстановленное
молоко, а также ароматизированные молочные напитки.
ВНИМАНИЕ:
Не добавляйте в кувшин
сироп, сахар, шоколадную крошку и другие добавки, поскольку они могут повредить покрытие кувшина.
❷
Umyć
części przed pierwszym użyciem. Założyć
odpowiednie mieszadełko.
Помойте
перед первым
использованием. Закрепите венчик.
OSTRZEŻENIE:
Ryzyko porażenia prądem elektrycznym i pożaru! Upewnij się, że spód spieniacza jest suchy.
ВНИМАНИЕ:
Опасность поражения электрическим током и пожара! Убедитесь, что капучинатор
сухой.
WSKAZÓWKA:
Dla uzyskania optymalnej piany mlecznej, należy stosować tłuste lub półtłuste zimne mleko z lodówki (o temperaturze około 4-6° C). W celu zapewnienia odpowiedniej
higieny należy stosować mleko poddane działaniu wysokiej temperatury (pasteryzowane), schłodzone i świeżo otwarte. Z rozmrożonego mleka mleczna pianka nie powstanie.
Совет:
Для получения оптимальной молочной пены используйте охлажденное цельное или обезжиренное молоко (приблизительно 4-6° C).
Используйте свежее пастеризованное молоко. Молоко, которое было заморожено, не будет пениться.
PL
RU
150
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)