Strona 8 - Unikanie zagro; Unikanie obra
WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA 39 Unikanie zagro ż enia po ż arowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawia ć kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt d ł ugich czasów gotowania mo ż e spowodowa ć przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzi ć do po ż aru. Gn...
Strona 9 - Unikanie pora
40 WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA uszczelniaj ą ce: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d)Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. Ni...
Strona 10 - ść; Unikanie oparze; ąć
WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA 41 Podgrzewanie napojów w kuchence mikrofalowej mo ż e spowodowa ć opó ź nione wrzenie z wyrzutem p ł ynu, dlatego podczas wyjmowania pojemnika nale ż y zachowa ć ostro ż no ść . Aby unikn ąć nag ł ego wyrzucenia wrz ą cego p ł ynu i ewentualnego oparz...
Strona 12 - Wa; PRZEGL; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA
1. P ł yta czo ł owa 2. Lampa kuchenki 3. Panel sterowania 4. Przycisk otwierania drzwiczek 5. Os ł ona generatora mikrofal 6. Wn ę trze kuchenki 7. Uszczelka 8. Uszczelki drzwiczek i powierzchnie uszczelniaj ą ce 9. Punkty mocowania (4 punkty) 10. Otwory wentylacyjne 11. Obudowa zewn ę trzna 12. Ś ...
Strona 13 - PANEL STEROWANIA; USTAWIANIE ZEGARA
44 PRZEGL Ą D URZ Ą DZENIA I PRZED ROZPOCZ Ę CIEM KORZYSTANIA 1 2 3 4 5 6 8 7 9 PANEL STEROWANIA PRZED ROZPOCZ Ę CIEM KORZYSTANIA USTAWIANIE ZEGARA 1. Wska ź niki NA WY Ś WIETLACZU Mikrofale Zegar Etapy gotowania Plus/Minus 2. Wska ź niki AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA 3. Przycisk AUTOMATYCZNEGO GOTOWA...
Strona 14 - DOSTOSOWYWANIE GODZINY PO USTAWIENIU ZEGARA
45 PRZED ROZPOCZ Ę CIEM KORZYSTANIA DOSTOSOWYWANIE GODZINY PO USTAWIENIU ZEGARA Przyk ł ad: Aby ustawi ć zegar na 11:45 (system 12-godzinny). 1. Otwórz drzwiczki. 2. Naci ś nij przycisk START/+30 i przytrzymaj go przez 5 sekund. Kuchenka wyemituje sygna ł d ź wi ę kowy. Obró ć pokr ę t ł o TIMERA/...
Strona 15 - GOTOWANIE Z U; CHARAKTERYSTYKA POTRAW
46 PORADY DOTYCZ Ą CE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ GOTOWANIE Z U Ż YCIEM MIKROFAL CHARAKTERYSTYKA POTRAW SPOSOBY GOTOWANIA Aby gotowa ć /rozmra ż a ć w kuchence mikrofalowej, energie mikrofal musz ą przenikn ąć przez pojemnik i ż ywno ść . Dlatego wa ż ne jest, aby u ż y ć odpowiedniego naczyni...
Strona 16 - OBS; POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH
47 PORADY DOTYCZ Ą CE GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ I OBS Ł UGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ OBS Ł UGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH GOTOWANIE Z U Ż YCIEM MIKROFAL R Ę CZNE ROZMRA Ż ANIE Do r ę cznego rozmra ż ania (bez u ż ycia funkcji automatycznego rozmra ż a...
Strona 17 - TIMER KUCHENNY; POZIOMU MOC Y KUCHENKI
Przyk ł ad: Aby podgrza ć zup ę przez 2 minuty i 30 sekund z moc ą 560 W. Wa ż ne: W przypadku nie wybrania poziomu mocy nast ą pi automatyczne ustawienie warto ś ci 800 W/WYSOKIE. Uwaga: • Otwarcie drzwiczek podczas gotowania spowoduje automatyczne zatrzymanie czasu gotowania widocznego na wy ś ...
Strona 18 - DODAWANIE 30 SEKUND; PLUS I MINUS
OBS Ł UGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ 49 DODAWANIE 30 SEKUND 1. Bezpo ś rednie uruchomienie Naciskaj ą c przycisk START/+30 , mo ż na bezpo ś rednio rozpocz ąć gotowanie z ustawieniem mocy 800 W/WYSOKA przez 30 sekund. 2. Zwi ę kszenie czasu gotowania Czas gotowania mo ż na zwi ę kszy ć o wielokrotno ...
Strona 19 - ANIA; GOTOWANIE WIELOETAPOWE
OBS Ł UGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ 50 KORZYSTANIE Z FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO ROZMRA Ż ANIA Funkcje AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA i AUTOMATYCZNEGO ROZMRA Ż ANIA automatycznie wybieraj ą odpowiedni tryb gotowania i czas gotowania. Dost ę pnych jest 6 ustawie ń AUTOMATYCZNEGO GOTOWANI...
Strona 24 - TABELA GOTOWANIA
TABELA PROGRAMÓW 55 Podgrzewanie potraw i napojów Rozmra ż ania Potrawa/napój Ilo ść -g/ml- Ustawienie mocy Czas -min- Metoda Mleko, 1 fili ż anka 150 800 W ok. 1 nie przykrywa ć Woda, 1 fili ż anka 6 fili ż anek 1 naczynie 150 900 1000 800 W 800 W 800 W 1 - 2 10 - 12 11 - ...
Strona 26 - Filety z soli; Ratatouille
PRZEPISY 57 Filety z soli 1. Umyj i osusz ryb ę . Wyjmij o ś ci. 2. Pokrój cytryn ę i pomidory w cienkie plasterki. 3. Nasmaruj naczynie mas ł em. W ł ó ż filety rybne do naczynia i skrop olejem ro ś linnym. 4. Posyp naczynie pietruszk ą , u ł ó ż plasterki pomidorów na wierzchu i dopraw. Po ł ó...
Strona 27 - Szynka nadziewana; Gulasz z ciel
PRZEPISY 58 Szynka nadziewana 1. Wymieszaj szpinak z ś wie ż ym serem fromage, dopraw do smaku. 2. Dodaj ł y ż k ę sto ł ow ą nadzienia na górze ka ż dego plastra gotowanej szynki i zawi ń je. Przebij szynk ę drewnianym patyczkiem, aby zapobiec rozwini ę ciu. 3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym c...
Strona 28 - Galaretka owocowa z sosem waniliowym; Lasagne
59 PRZEPISY Galaretka owocowa z sosem waniliowym 1. Od ł ó ż cz ęść owoców do dekoracji. Przygotuj purée z reszty owoców z bia ł ym winem, w ł ó ż do naczynia, przykry i podgrzej. 7 – 9 min 800 W 2. Mieszaj ą c, dodaj cukier i sok z cytryny. 3. Zamocz ż elatyn ę w zimnej wodzie na oko ł o 10...
Strona 29 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
60 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE OSTRZE Ż ENIE: DO CZYSZCZENIA KUCHENKI MIKROFALOWEJ NIE NALE Ż Y U Ż YWA Ć DOST Ę PNYCH W SPRZEDA Ż Y Ś RODKÓW CZYSZCZ Ą CYCH DO KUCHENEK, URZ Ą DZE Ń DO CZYSZCZENIA PAROWEGO, Ś RODKÓW Ś CIERNYCH, AGRESYWNYCH Ś RODKÓW CZYSZCZ Ą CYCH, Ś RODKÓW ZAWIERA - J Ą CYCH WODOROTLE...
Strona 30 - ROZWI
61 ROZWI Ą ZYWANIE PROBLEMÓW I DANE TECHNICZNE ROZWI Ą ZYWANIE PROBLEMÓW DANE TECHNICZNE Problem Sprawd ź , czy Kuchenka mikrofalowa nie dzia ł a prawid ł owo? • Bezpieczniki w skrzynce bezpieczników dzia ł aj ą prawid ł owo. • Nie wyst ę puje przerwa w dostawie energii. • Je ż eli bezpieczniki s ą ...
Strona 31 - MONTA; POZYCJA; Opcja monta; Wymiary w mm
62 MONTA Ż KUCHENK Ę MIKROFALOW Ą MO Ż NA ZAMONTOWA Ć W POZYCJI A, B, C LUB D: E D Pozycja C Pozycja B Pozycja D Pozycja A Spis tre ś ci POZYCJA WYMIARY WN Ę KI szer. g łę b. wys. A 560 x 550 x 360 B + C 560 x 300 x 350 560 x 300 x 360 D 560 x 500 x 350 560 x 500 x 360 MONTA Ż URZ Ą DZENIA 1. Zd...
Strona 32 - ŁĄ
63 MONTA Ż W przypadku monta ż u kuchenki w pozycji B lub C (patrz schemat na stronie 62): • Szafka musi znajdowa ć si ę co najmniej 500 mm (E) nad blatem i nie mo ż e by ć zamontowana bezpo ś rednio nad p ł yt ą grzejn ą . • To urz ą dzenie zosta ł o przetestowane i zatwierdzone do u ż ytku t...
Strona 33 - Ekologiczna utylizacja materia
64 INFORMACJE DOTYCZ Ą CE OCHRONY Ś RODOWISKA Ekologiczna utylizacja materia ł ów pakunkowych i starych urz ą dze ń Materia ł y opakowaniowe Kuchenki mikrofalowe firmy ZANUSSI wymagaj ą odpowiednich opakowa ń w celu ich ochrony podczas transportu. U ż ywana jest minimalna wymagana ilo ść materia ł ó...
Strona 34 - WARUNKI GWARANC YJNE
65 WARUNKI GWARANC YJNE 1. Electrolux Poland Sp. z o.o. gwarantuje, ż e zakupione urz ą dzenie jest wolne od wad fi zycznych zobowi ą zuj ą c si ę jednocze ś nie – w razie ujawnienia takich wad w okresie gwarancyjnym i w zakresie okre ś lonym niniejszym dokumentem – do ich usuni ę cia w sposób uzale...