Szynka nadziewana; Gulasz z ciel - Zanussi ZBM 17542 - Instrukcja obsługi - Strona 27

Kuchenka mikrofalowa Zanussi ZBM 17542 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 8 – Unikanie zagro; Unikanie obra
- Strona 9 – Unikanie pora
- Strona 10 – ść; Unikanie oparze; ąć
- Strona 12 – Wa; PRZEGL; KUCHENKA MIKROFALOWA I AKCESORIA
- Strona 13 – PANEL STEROWANIA; USTAWIANIE ZEGARA
- Strona 14 – DOSTOSOWYWANIE GODZINY PO USTAWIENIU ZEGARA
- Strona 15 – GOTOWANIE Z U; CHARAKTERYSTYKA POTRAW
- Strona 16 – OBS; POJEMNIKI PRZEZNACZONE DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH
- Strona 17 – TIMER KUCHENNY; POZIOMU MOC Y KUCHENKI
- Strona 18 – DODAWANIE 30 SEKUND; PLUS I MINUS
- Strona 19 – ANIA; GOTOWANIE WIELOETAPOWE
- Strona 21 – TABELA PROGRAMÓW; TABELA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATYCZNEGO
- Strona 23 – PRZEPISY DLA FUNKCJI AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; AUTOMATYCZNEGO; OBNI
- Strona 24 – TABELA GOTOWANIA
- Strona 25 – TABELA PROGRAMÓW I PRZEPISY; Gotowanie mi; DOSTOSOWYWANIE PRZEPISÓW DO KUCHENKI MIKROFALOWEJ; Zupa grzybowa; PRZEPISY
- Strona 26 – Filety z soli; Ratatouille
- Strona 27 – Szynka nadziewana; Gulasz z ciel
- Strona 28 – Galaretka owocowa z sosem waniliowym; Lasagne
- Strona 29 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 30 – ROZWI
- Strona 31 – MONTA; POZYCJA; Opcja monta; Wymiary w mm
- Strona 32 – ŁĄ
- Strona 33 – Ekologiczna utylizacja materia
- Strona 34 – WARUNKI GWARANC YJNE
PRZEPISY
58
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z
ś
wie
ż
ym serem fromage, dopraw do smaku.
2. Dodaj
ł
y
ż
k
ę
sto
ł
ow
ą
nadzienia na górze ka
ż
dego plastra
gotowanej szynki i zawi
ń
je. Przebij szynk
ę
drewnianym
patyczkiem, aby zapobiec rozwini
ę
ciu.
3. Przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej wod
ę
i
ś
mietan
ę
do
miski, a nast
ę
pnie podgrzej.
3 – 4 min 800 W
Wymieszaj m
ą
k
ę
i mas
ł
o, aby uzyska
ć
zasma
ż
k
ę
, dodaj do p
ł
ynu i
ubijaj, a
ż
do rozrobienia. Przykryj i gotuj, a
ż
zg
ę
stnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, w
ł
ó
ż
zwini
ę
te ruloniki
szynki do sosu i gotuj pod przykrywk
ą
.
3 – 4 min 800 W
Po ugotowaniu pozostaw na oko
ł
o 5 minuty.
Naczynia: Miska z pokrywk
ą
(pojemno
ść
2 l)
owalne naczynie do zapiekania z pokrywk
ą
(d
ł
ugo
ść
oko
ł
o 26 cm)
125 g
li
ś
cie szpinaku, posiekane
125 g
ś
wie
ż
y ser fromage, 20% t
ł
uszczu
40 g
ser Emmental, starty
papryka ca
ł
a i mielona
6 plastrów gotowana szynka (300 g)
125 ml
woda
125 ml
ś
mietana
20 g
m
ą
ka
20 g
mas
ł
o lub margaryna
10 g
mas
ł
a lub margaryna do nasmarowania naczynia
Gulasz z ciel
ę
ciny po szwajcarsku
1. Pokrój ciel
ę
cin
ę
na paski.
2. Nasmaruj naczynie mas
ł
em. W
ł
ó
ż
mi
ę
so i cebul
ę
do naczynia,
przykryj i gotuj. Wymieszaj raz podczas gotowania.
7 – 10 min 800 W
3. Dodaj bia
ł
e wino, sos pieczeniowy i
ś
mietan
ę
, wymieszaj,
przykryj i kontynuuj gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4 – 5 min 800 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na oko
ł
o 5 minut. Posyp
pietruszk
ą
.
Naczynia: Naczynie z pokrywk
ą
(pojemno
ść
2 l)
600 g
filet z ciel
ę
ciny
10 g
mas
ł
o lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
100 ml
bia
ł
e wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
1
/
2
litra p
ł
ynu
300 ml
ś
mietana
1
ł
y
ż
ka sto
ł
owa pietruszka, posiekana
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA 39 Unikanie zagro ż enia po ż arowego Podczas pracy nie nale ż y pozostawia ć kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt d ł ugich czasów gotowania mo ż e spowodowa ć przegrzanie ż ywno ś ci i doprowadzi ć do po ż aru. Gn...
40 WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA uszczelniaj ą ce: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. d)Wn ę trze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nale ż y sprawdzi ć , czy nie wyst ę puj ą wgniecenia. e) Przewód zasilaj ą cy i wtyczka: nale ż y sprawdzi ć , czy nie s ą uszkodzone. Ni...
WA Ż NE INFORMACJE DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA 41 Podgrzewanie napojów w kuchence mikrofalowej mo ż e spowodowa ć opó ź nione wrzenie z wyrzutem p ł ynu, dlatego podczas wyjmowania pojemnika nale ż y zachowa ć ostro ż no ść . Aby unikn ąć nag ł ego wyrzucenia wrz ą cego p ł ynu i ewentualnego oparz...