Siemens HB43GT555 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Siemens HB43GT555 Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

38

Tabele

W tabeli znajduj

ą

si

ę

optymalne funkcje grzewcze dla ka

ż

dego

rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale

żą

od ilo

ś

ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach

potraw podane s

ą

zawsze zakresy czasu. Nale

ż

y zawsze

zacz

ąć

od najni

ż

szego zakresu. W ni

ż

szej temperaturze

powierzchnia ciasto przyrumienia si

ę

w sposób bardziej

równomierny. W razie konieczno

ś

ci, przy nast

ę

pnej okazji

b

ę

dzie mo

ż

na wyd

ł

u

ż

y

ć

czas.

Je

ś

li piekarnik zosta

ł

nagrzany przed wstawieniem potrawy,

nale

ż

y skróci

ć

podany czas o 5 lub 10 minut.

Dodatkowe informacje znajduj

ą

si

ę

w dodatku do tabel, pod

tytu

ł

em: Sugestie dotycz

ą

ce pieczenia.

Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie

ś

ci

ć

form

ę

na emaliowanej blasze.

Je

ś

li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo

ż

na

umie

ś

ci

ć

formy na ruszcie obok siebie.

Ciasto w formie

Forma na ruszcie

Wysoko

ść

Rodzaj grzania Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Tarta

Forma do tarty z blachy ocynkowanej,

Ø 31cm

1

%

220-240

40-50

1+3

2

190-200

35-45

Quiche

Forma do tarty z blachy ocynkowanej,

Ø 31cm

1

%

220-230

40-50

Ciasto*

Forma do ciasta z blachy ocynkowa-

nej, Ø 28 cm

2

%

180-200

50-60

Ciasto biszkoptowe, proste Forma z kominkiem / forma prosto-

k

ą

tna

2

2

160-180

55-70

3 formy prostok

ą

tne

3+1

2

140-160

70-90

* W celu pieczenia kilku ciast równocze

ś

nie nale

ż

y ustawi

ć

na ruszcie kilka formy.

Ciasta pieczone w blasze do

pieczenia

Poziom

Funkcja

grzewcza

Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Pizza

Blacha do pieczenia

2

%

200-220

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do

pieczenia

1+3

2

170-180

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha

uniwersalna

1+3

2

170-180

35-45

Ciasto francuskie

Blacha do pieczenia

3

2

180-200

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do

pieczenia

1+3

2

170-190

30-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha

uniwersalna

1+3

2

170-190

30-45

Pierogi tureckie börek

Blacha uniwersalna

2

%

190-200

40-55

Dodatkow

ą

blach

ę

do pieczenia mo

ż

na naby

ć

w sklepie specjalistycznym lub za po

ś

rednictwem Serwisu Technicznego.

Chleb i bu

ł

ki

Poziom

Funkcja

grzewcza

Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Chleb na dro

ż

d

ż

ach z 1,2 kg m

ą

ki* (nagrza

ć

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

35-45

Chleb na zakwasie z 1,2 kg m

ą

ki* (nagrza

ć

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

40-50

Bu

ł

ki (np.

ż

ytnie)

Blacha emaliowana

3

%

200-220

20-20

* Nigdy nie wlewa

ć

wody bezpo

ś

rednio do wn

ę

trza nagrzanego piekarnika.

Ciastka

Poziom Funkcja

grzewcza

Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Ciasteczka i herbatniki

Blacha emaliowana

3

%

150-160

20-30

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pieczenia 1+3

2

140-150

20-30

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uniwersalna 1+3

2

140-150

20-30

Bezy

Blacha emaliowana

3

2

80-90

180-210

P

ą

czki

Blacha emaliowana

2

%

190-210

30-40

Kruche ciastka z migda-

ł

ami

Blacha emaliowana

3

%

110-130

30-40

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do pieczenia 1+3

2

100-120

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uniwersalna 1+3

2

100-120

35-45

Blachy dodatkowe dost

ę

pne s

ą

jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)