Siemens HB23GB556 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Siemens HB23GB556 Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

40

Drób

Wagi podane w tabeli odnosz

ą

si

ę

do drobiu gotowego do

upieczenia, bez farszu.
Umie

ś

ci

ć

ca

ł

e sztuki drobiu na ruszcie, na pocz

ą

tku piersi

ą

w

ł

. Po up

ł

ywie

Z

szacowanego czasu, obróci

ć

.

Obróci

ć

pieczone kawa

ł

ki, udziec lub pier

ś

indyka po up

ł

ywie

po

ł

owy czasu pieczenia. Obróci

ć

kawa

ł

ki ryby po up

ł

ywie

Z

czasu.

Je

ś

li piecze si

ę

kaczk

ę

lub g

ęś

, nak

ł

u

ć

skór

ę

pod skrzyd

ł

ami,

aby wyciek

ł

t

ł

uszcz.

Drób

ł

adnie si

ę

przyrumieni i stanie chrupki, gdy mniej wi

ę

cej

pod koniec pieczenia zostaje nasmarowany mas

ł

em, wod

ą

z

sol

ą

lub sokiem z pomara

ń

czy.

Je

ż

eli piecze si

ę

na grillu, k

ł

ad

ą

c bezpo

ś

rednio na ruszcie,

nale

ż

y umie

ś

ci

ć

blach

ę

emaliowan

ą

na poziomie 1.

Ryby

Obróci

ć

kawa

ł

ki ryby po up

ł

ywie

Z

czasu.

W przypadku ca

ł

ych ryb, nie ma konieczno

ś

ci ich obracania.

W

ł

o

ż

y

ć

do piekarnika ca

łą

ryb

ę

w jej naturalnej pozycji; z

p

ł

etw

ą

grzbietow

ą

skierowan

ą

ku górze. Aby utrzyma

ć

stabilno

ść

ryby, umie

ś

ci

ć

w brzuchu ryby kawa

ł

ki ziemniaka lub

ma

ł

y pojemnik nadaj

ą

cy si

ę

do pieczenia.

Je

ś

li pieczone s

ą

filety rybne, doda

ć

kilka

ł

y

ż

ek p

ł

ynu w celu

przysma

ż

enia.

Je

ż

eli piecze si

ę

na grillu, k

ł

ad

ą

c bezpo

ś

rednio na ruszcie,

nale

ż

y umie

ś

ci

ć

blach

ę

emaliowan

ą

na poziomie 1.

Mi

ę

so wieprzowe z warstw

ą

s

ł

oniny

(np.

ł

opatka, golonka)

1,0 kg

otwarte

1

4

180-200

120

1,5 kg

1

4

170-190

150

2,0 kg

1

4

160-180

180

Ż

eberka wieprzowe w

ę

dzone, z ko

ść

mi

1,0 kg

zamkni

ę

te

2

%

210-230

70

Piecze

ń

z mielonego mi

ę

sa

z 750 g

mi

ę

sa

otwarte

1

4

170-190

70

Kie

ł

baski

ok. 750 g

Ruszt

4

(

3

15

Piecze

ń

ciel

ę

ca

1,0 kg

otwarte

2

%

190-210

100

2,0 kg

2

%

170-190

120

Udziec jagni

ę

cy bez ko

ś

ci

1,5 kg

otwarte

1

4

150-170

110

Mi

ę

so

Waga

Naczynie

Poziom Funkcja

grzewcza

Temperatura w °C,

poziom pracy grilla

Czas piecze-

nia w minutach

* Podgrzewanie wst

ę

pne piekarnika przez 5 minut.

Drób

Waga

Naczynie

Poziom

Funkcja

grzewcza

Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Po

ł

ówki kurczaka, od 1 do 4 cz

ęś

ci ka

ż

da cz

ęść

o

wadze 400 g

Ruszt

2

4

200-220

40-50

Kurczak podzielony

ka

ż

da cz

ęść

o

wadze 250 g

Ruszt

2

4

200-220

30-40

Kurczak w ca

ł

o

ś

ci, 1 do 4 sztuk

ka

ż

da sztuka o

wadze 1,0 kg

Ruszt

2

4

190-210

50-80

Kaczka

1,7 kg

Ruszt

2

4

180-200

90-100

G

ęś

3,0 kg

Ruszt

2

4

170-190

110-130

M

ł

ody indyk

3,0 kg

Ruszt

2

4

180-200

80-100

2 uda indycze

ka

ż

da cz

ęść

o

wadze 800 g

Ruszt

2

4

190-210

90-110

Ryby

Waga

Naczynie

Poziom Funkcja

grzewcza

Tempera-

tura w °C

Czas w

minutach

Ryby, bia

ł

a / mieszana (w ca

ł

o

ś

ci) np. dorada

600 g

Blacha emaliowana 3

%

180-190

45-55

Ryby t

ł

uste (ma

ł

e kawa

ł

ki) np.

ł

oso

ś

Ruszt*

2

%

180-190

45-55

Morszczuk faszerowany

1,0 kg

Blacha emaliowana 3

%

180-190

55-65

* Umie

ś

ci

ć

blach

ę

emaliowan

ą

na poziomie 1.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)