Bosch HBB43C452E - Instrukcja obsługi - Strona 35

Bosch HBB43C452E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 47
Ładowanie instrukcji

36

Chleb i bu

ł

ki

Nagrza

ц

piekarnik w celu przygotowania chleba, chyba

ż

e w

przepisie s

ф

inne wskazówki.

Nigdy nie wlewa

ц

wody do gor

ф

cego piekarnika.

Porady i praktyczne wskazówki dotycz

ą

ce

pieczenia

Ma

ł

e ciastka

Akcesoria kuchenne

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas
w minutach

Ciasteczka i herbatniki

Blacha uniwersalna

3

<

140-160

15-25

Blacha uniwersalna + blacha do pie-
czenia

3+1

<

130-150

25-35

Kruche ciastka (podgrzewa-
nie wst

ę

pne)

Blacha uniwersalna

3

%

140-150

30-40

Blacha uniwersalna

3

<

140-150

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do pie-
czenia

3+1

<

140-150

30-45

Kruche ciastka z migda ami

Blacha uniwersalna

2

%

110-130

30-40

Blacha uniwersalna + blacha do pie-
czenia

3+1

<

100-120

35-45

Bezy

Blacha uniwersalna

3

<

80-100

100-150

Tartaletki

Ruszt z blach

ф

-form

ф

na tartaletki

3

%

180-200

20-25

2 ruszty z blach

ф

-form

ф

na tartaletki

3+1

<

160-180

25-30

Ciasto "ensaimada"

Blacha uniwersalna

2

%

210-230

30-40

Ciasto francuskie

Blacha uniwersalna

3

<

180-200

20-30

Blacha uniwersalna + blacha do pie-
czenia

3+1

<

180-200

25-35

Ciastka dro

ż

d

ż

owe

Blacha uniwersalna

2

%

190-210

20-30

Blacha uniwersalna + blacha do pie-
czenia

3+1

<

160-180

25-35

Chleb i bu

ł

ki

Akcesoria kuchenne

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas
w minutach

Chleb na dro

ż

d

ż

ach z 1,2 kg m

ф

ki

Blacha uniwersalna

2

%

270

200

8

35-45

Chleb na zakwasie z 1,2 kg m

ф

ki

Blacha uniwersalna

2

%

270

200

8

40-50

Ciasto z chleba

Blacha uniwersalna

2

%

270

15-20

Bu ki (bez podgrzewania wst

ę

pnego)

Blacha uniwersalna

3

%

200

20-30

Bu ki ze s odkiego ciasta dro

ż

d

ż

owego

Blacha uniwersalna

3

%

180-200

15-20

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

150-170

20-30

Pieczenie na podstawie w asnego przepisu.

Porówna

ц

z podobnym produktem w tabeli potraw.

Sprawdzanie, czy ciasto jest ju

ż

upieczone.

Na oko o 10 minut przed up ywem czasu pieczenia podanego w przepisie,
nak u

ц

ciasto w najwy

ż

szym punkcie cienkim drewnianym patyczkiem. Je li

patyczek wychodzi z ciasta czysty (bez przyklejonych kawa ków ciasta), ciasto
jest gotowe.

Ciasto jest ma o wyro ni

ę

te.

Przy kolejnym pieczeniu doda

ц

mniej sk adników p ynnych lub zaprogramowa

ц

temperatur

ę

pieczenia o 10 stopni ni

ż

sz

ф

. Przestrzega

ц

czasów mieszania odpo-

wiednich sk adników podanych w przepisie na ciasto.

Ciasto dobrze wyros o na rodku, ale przy brze-
gach jest ni

ż

sze.

Nie smarowa

ц

formy t uszczem. Po upieczeniu, ostro

ż

nie oddzieli

ц

ciasto od

formy za pomoc

ф

no

ż

a.

Ciasto jest zbyt przypieczone na wierzchu.

W o

ż

y

ц

ciasto do piekarnika na ni

ż

szym poziomie, zaprogramowa

ц

ni

ż

sz

ф

tem-

peratur

ę

pieczenia i pozostawi

ц

w piekarniku na d u

ż

ej.

Ciasto jest zbyt suche.

Po upieczeniu nak u

ц

ciasto drewnianym patyczkiem w kilku miejscach. Spry-

ska

ц

ciasto kilkoma kroplami soku owocowego lub alkoholu. Przy kolejnym pie-

czeniu, zaprogramowa

ц

temperatur

ę

pieczenia wy

ż

sz

ф

o 10 stopni i skróci

ц

czas pieczenia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)