Bosch HBB43C452E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
40
Zapiekanki, suflety, tosty
Zawsze stawia
ц
naczynie na ruszcie.
Aby piec bezpo rednio na ruszcie bez u
ż
ycia naczy
ń
, w o
ż
y
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziom 1. W ten sposób mo
ż
na
utrzyma
ц
wi
ę
ksz
ф
czysto
ц
piekarnika.
Stan przygotowywanej zapiekanki zale
ż
y od wielko ci naczynia
oraz od wysoko ci zapiekanki. Dane umieszczone w tabeli
stanowi
ф
jedynie warto ci orientacyjne.
Produkty gotowe
Uwzgl
ę
dni
ц
wskazówki producenta umieszczone na
opakowaniu.
W przypadku przykrywania akcesoriów kuchennych papierem
do pieczenia, sprawdzi
ц
, czy dany papier jest dostosowany do
wysokich temperatur. Dostosowa
ц
wielko
ц
papieru do
wielko ci dania, które b
ę
dzie przygotowywane.
Uzyskany wynik b
ę
dzie zale
ż
a bezpo rednio od rodzaju
potrawy. Produkty surowe mog
ф
ró
ż
ni
ц
si
ę
pod wzgl
ę
dem
kszta tu i koloru.
Podczas dolewania wody do pieczeni
powstaje para wodna.
Proces ten jest uwarunkowany fizycznie i zupe nie normalny. Du
ż
a cz
ę ц
pary wodnej
wydostaje si
ę
przez wylot pary. Para mo
ż
e osiada
ц
na ch odniejszym pulpicie obs ugi lub
na s
ф
siaduj
ф
cych frontach mebli, a nast
ę
pnie si
ę
skrapla
ц
.
Potrawa
Akcesoria kuchenne i naczynia
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Zapiekanki
Zapiekanka, s odka
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
50-60
Suflet
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
35-45
Ma e foremki na jedn
ф
porcj
ę
2
%
200-220
25-30
Zapiekanka z makaronu
Forma do zapiekanek
2
%
200-220
40-50
Lazanie
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
40-50
Zapiekanka
Zapiekanka z ziemniaków z suro-
wych produktów, maks. wysoko
ц
4 cm
1 forma do zapiekanek
2
7
160-180
60-80
2 formy do zapiekanek
3+1
<
150-170
60-80
Tosty
4 sztuki, z zapiekanym wierzchem
Ruszt + blacha uniwersalna
3+1
7
160-170
10-15
12 sztuk, z zapiekanym wierzchem Ruszt + blacha uniwersalna
3+1
7
160-170
15-20
Potrawa
Akcesoria kuchenne
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas
w minutach
Pizza, g
łę
boko zamro
ż
ona
Pizza na cienkim cie cie
Blacha uniwersalna
2
6
200-220
15-25
Blacha uniwersalna + ruszt
3+1
<
180-200
20-30
Pizza na grubym cie cie
Blacha uniwersalna
2
6
170-190
20-30
Blacha uniwersalna + ruszt
3+1
<
170-190
25-35
Pizza na bu ce
Blacha uniwersalna
3
6
170-190
20-30
Minipizza
Blacha uniwersalna
3
6
190-210
10-20
Pizza mro
ż
ona
Pizza (podgrzewanie wst
ę
pne)
Blacha uniwersalna
1
6
180-200
10-15
Produkty z ziemniaków, g
łę
boko mro
ż
one
Frytki
Blacha uniwersalna
3
6
190-210
20-30
Blacha uniwersalna + blacha
do pieczenia
3+1
<
180-200
30-40
Krokiety
Blacha uniwersalna
3
6
190-210
20-25
Placki ziemniaczane, ziemniaki nadziewane
Blacha uniwersalna
3
6
200-220
15-25
Produkty piekarnicze, g
łę
boko mro
ż
one
Bu ki, bagietki
Blacha uniwersalna
3
6
180-200
10-20
Chlebki niemieckie - precle (ciasto piekarni-
cze)
Blacha uniwersalna
3
6
200-220
10-20
Spis treści
- 22 Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta
- 23 Przyczyny uszkodze
- 24 Panel sterowania; Pokr
- 26 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura
- 27 Szybkie podgrzewanie; Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 29 Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
- 30 Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz; Funkcja o wietlenia
- 32 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny
- 33 Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 36 Mi
- 39 Produkty gotowe
- 40 Suszenie
- 42 Pieczenie
- 43 enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)