Ilości produktów i czas obróbki - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Robot kuchenny Philips HR7754 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- Strona 9 – Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
- Strona 10 – Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Regulowana tarcza do cięcia na plastry
- Strona 11 – Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
- Strona 12 – Włóż do miski uchwyt na akcesoria.; Blender; naleśniki lub majonezu.
- Strona 13 – Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:; Wyciskarka do cytrusów
- Strona 14 – Na sitko wciśnij lekko stożek.; Sokowirówka; Ustaw miskę na części silnikowej.
- Strona 15 – Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
- Strona 16 – Przykryj dzbanek pokrywką.
- Strona 17 – Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
- Strona 18 – Ilości produktów i czas obróbki
- Strona 20 – Przepisy; curr y, mielona papr yka
- Strona 21 – Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
- Strona 22 – Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
- Strona 23 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe
- Strona 24 – Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 25 – Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- Strona 26 – Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I
3 9
Ilości produktów i czas obróbki
Zastosowanie
Sałatki, surówki
Sałatki, surówki
Naleśniki,
gofr y
Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki
Deser y,
polewy
Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki
Postępowanie
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i ścieraj
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Najpierw wlej mleko do
blendera, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj składniki
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.
Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.
Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła
Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.
Przyci
sk/akc
esoria
^
/
k
^
/
¬
†
/
D
¥
/
P
¨
/
{
¥
/
P
Maksy
malna
ilość
500g
500g
750
ml
mleka
100g
300g
200g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie
Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y
Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie
Bułka tar ta -
rozdrabnianie
Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie
Ser
(parmezan) -
ucieranie
Zastosowanie
Szarlotka,
herbatniki,
placki z
owocami
Placek
drożdżowy
Pudding, suflet,
beza
Sosy, dżemy,
puddingi,
pokarm dla
niemowląt
Sosy, dżemy,
puddingi,
pokarm dla
niemowląt
Postępowanie
Użyj zimnej margar yny, potnij ją
na dwucentymetrowe kawałki.
Wsyp mąkę do miski i dodaj
margar ynę. Mieszaj, aż ciasto
stanie się kruche. Dodaj zimną
wodę, ciągle mieszając. Przestań
mieszać, gdy tylko ciasto
zacznie formować się w kulę.
Przed dalszą obróbką odczekaj,
aż ciasto ostygnie.
Najpierw wymieszaj drożdże,
ciepłą wodę i cukier w osobnej
misce. Przełóż wszystkie
składniki do miski malaksera i
wyrabiaj ciasto, aż będzie
gładkie i nie będzie przyklejało
się do ścianek miski (około
minuty). Zostaw ciasto na
30 minut, by wyrosło.
Użyj jajek o temperaturze
pokojowej. Uwaga: weź co
najmniej 2 jajka.
Wskazówka: aby owoce nie
straciły koloru, dodaj trochę
soku z cytr yny. Wlej trochę
płynu, aby uzyskać delikatną
masę.
Wskazówka: dodaj trochę soku
z cytr yny, aby zapobiec
ciemnieniu owoców.
Przyci
sk/akc
esoria
¨
/
{
¨
/
{
ø
/
ß
†
/
D
¥
/
P
Maksy
malna
ilość
300g
mąki
500 g
mąki
białka
z 4
jajek
500g
500g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Ciasto
(kruche) -
wyrabianie
Ciasto
(drożdżowe) -
wyrabianie
Piana z białek -
ubijanie
Owoce (np.
jabłka, banany,
melon) -
ucieranie
Owoce (np.
jabłka, banany)
-
rozdrabnianie
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 7 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Zautomatyzowany panel sterującyC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) E) Miska malakseraF) Uchwyt na akcesoriaG) BlenderH) Pokr ywka blenderaI) Bolec w pokr ywce (uruchamia i wy...
P O L S K I 2 9 ◗ Jeśli przygotowujesz w urządzeniu gorący lubpieniący się płyn, nie nalewaj do blenderawięcej niż jeden litr. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Czasy przygotowania poszczególnychproduktów znajdziesz w tabeli w dalszejczęści tej instrukcji. ◗...
P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727